Prethodni članak
Sljedeći članak

Sastali se čelnici vatrogasnih zajednica četiri sjeverozapadne županije

Druga sjednica Koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske


U Lojzekovoj hiži u Gornjoj Stubici je održana druga sjednica Koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske u aktualnom mandatnom razdoblju. Prije radnog dijela sjednice prisutne su pozdravili načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica Marko Bigec, koji su ujedno predstavili Općinu i Vatrogasnu zajednicu Općine.

Skup je pozdravio i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović, i sam član ove koordinacije, koju čine Vatrogasne zajednice krapinsko-zagorske, varaždinske, međimurske i koprivničko-križevačke županije. Uz članove koordinacije, a to su predsjednici, zapovjednici i tajnici županijskih vatrogasnih zajednica, sjednici su prisustvovali i članovi radnih tijela Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara, a koji dolaze iz ove koordinacije, te su u sklopu druge točke dnevnog reda ukratko upoznali sve članove sa konstituiranjem odbora i prvim zaključcima na konstituirajućim sjednicama.

Inače, Nacionalni odbor imenuje Vlada RH, a u njega ulaze predsjednik predsjedništvo HVZ, koji mu i predsjeda, zatim pet predsjednika koordinacija, te predstavnici Ministarstava obrane, unutarnjih poslova i poljoprivrede. Na dnevnom redu našla se i točka Aktualnosti u vezi Zakona o vatrogastvu, u okviru koje su iznijeti problemi na terenu do kojih dolazi zbog kašnjenja u izradi podzakonskih akata nakon donošenja Zakona o vatrogastvu. U ovom mandatnom razdoblju, do 2026. godine koordinacijom Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske predsjeda predsjednik VZ KZŽ-e Stjepan Skuliber.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook