Prethodni članak
Sljedeći članak

''Sanjamo o školi koja će odgovoriti na sve potrebe djece''

U OŠ Marija Bistrica obilježen Dan darovitih učenika


U sklopu Tjedna hrvatskog jezika i povodom Dana darovitih učenika, u četvrtak je u OŠ Marija Bistrica održana prigodna priredba. Za učenike petih i šestih razreda organiziran je književni susret sa književnikom Zlatkom Krilićem.

Nakon toga u Domu kulture u Mariji Bistrici, gdje je organizirano ovo događanje, petašima i šestašima pridružili su se i učenici sedmih i osmih razreda, te su svi zajedno uživali u prigodnom programu, koji je počeo emitiranjem Radio emisije Radijske skupine pod vodstvom Melite Petriš Banovec. U programu su nastupili i polaznici glazbene škole Dora Šimunec i Luka Sugnetić na gitarama, Klara Gabud na flauti, te Jan Ciković na klaviru. Lucija Jakopović izvela je monolog, s kojim je nastupila na županijskom Lidranu, a Dramska skupina pod vodstvom Anite Klemar izvela je predstavu ''Zamjena'', također sa Lidrana.

Također dodijeljene su i zahvalnice učenicima koji su ostvarili odlične rezultate na raznim natjecanjima, a okupljene su pozdravili zamjenica župana Jasna Petek, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

Zamjenica župana Jasna Petek sve okupljene pozdravila je u ime Krapinsko-zagorske županije i to je prilikom istaknula: ''Mi sanjamo o školi koja će odgovoriti na sve potrebe djece, a treba jasno reći da su i potrebe darovite djece isto tako specifične. Kad smo prije 11 godina došli raditi u Županiju, jedna osoba mi je skrenula pozornost upravo na to, da treba odgovoriti na potrebe darovite djece i darovitih mladih ljudi. To je bila vaša psihologica Vesna Tomorad. I u posljednjih 11 godina smo zajednički radili puno toga te danas mogu s ponosom reći da se u ovom mjesecu u našoj županiji otvorilo čak 7 centara izvrsnosti. Oni će raditi kontinuirano, tijekom cijele godine i u njihov rad se možete uključiti i vi i vaše kolege iz čitave Krapinsko-zagorske županije'', poručila je ovom prigodom zamjenica župana Petek. 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook