Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanacija vodoopskrbnog cjevovoda Rimska cesta – kružni tok

Radove izvodi Krakom –Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Krapina koji je ovlašteni distributer vode na području općine Radoboj


Na području općine Radoboj  počeli su radovi na sanaciji vodoopskrbnog cjevovoda Rimska cesta - kružni tok. Radove izvodi Krakom –Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Krapina koji je ovlašteni distributer vode na području općine Radoboj. Navedeni radovi izvode se sukladno Planu gradnje i održavanja komunalnih vodnih građevina za 2019. godinu. Zamjenom postojećeg, starog cjevovoda u dužini od 300 metara osigurat će se bolja vodoopskrba, smanjiti broj kvarova na cjevovodu te prije svega poboljšati zdravstvena ispravnost vode za piće. Predviđena vrijednost radova je 58.750 kuna + PDV. Na području Općine Radoboj užurbano se privode kraju i radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste NC – KŠ – Brod - D35.

Za cestu su sredstva osigurana putem natječaja za provedbu Podmjere 7.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“- provedba tipa operacije 7.2.2 - Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“. Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju nerazvrstane ceste u ukupnoj duljini od 2.085 metara, a sa završetkom radova mještani Kraljevca Šemničkog i dijela Gornje Šemnice dobit će na korištenje najsuvremenije uređenu prometnicu, čime će se znatno povećati sigurnost prometa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook