Prethodni članak
Sljedeći članak

Sadržajno ljeto zagorskih umirovljenika


U Krapinsko-zagorskoj županiji djeluje 26 umirovljeničkih udruga, čije aktivnosti koordinira  Matica umirovljenika KZŽ. Dobrim dijelom financira ih Krapinsko-zagorska županija, ove godine čak sa 400.000 kuna, a dijelom i jedinice lokalne samouprave iz svojih proračunskih sredstava.

Srpanj i kolovoz su mjeseci u kojima su udruge najaktivnije i svojem članstvu omogućuju sportska natjecanja, izlete na more i u toplice, ali i u kontinentalna turistička odredišta.

Što se tiče sportskih natjecanja, Matica umirovljenika Grada Oroslavja bila je 14. kolovoza domaćin sportskih susreta u povodu Dana Grada Oroslavja, što je već tradicija. Uz domaćine, sudjelovale su udruge umirovljenika iz Zlatar Bistrice, Mihovljana i Bedekovčine. Zbog epidemijskih razloga broj sudionika bio je ograničen (jedna muška i jedna ženska ekipa). Natjecanje u visećem kuglanju održano je u društvenom domu Mokrice. Kod žena prvo je mjesto pripalo natjecateljicama iz Zlatar Bistrice, a kod muških slavili su domaćini. Izvan konkurencije  sudjelovala je ekipa Udruge hrvatskih branitelja Grada Oroslavja.

Istodobno Udruga umirovljenika  Hum na Sutli  na Malom Zdencu organizirala je umirovljenički piknik i obilježila  20. obljetnicu djelovanja. Za svoje članove organiziran je bio i posjet kulturno-turističkim  manifestacijama  Špancir fest u Varaždinu i  Porcijunkulovo u Čakovcu. Za cjelodnevno kupanje odabrali su otok Krk. U srijedu, 8. rujna, hodočastit će u Svete Gore (Slovenija). Krapinski organizirani umirovljenici hodočastili su 31. srpnja u marijansko svetište na Trsatu, a 5. rujna svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Potkraj kolovoza   ljetovali su u Puntu na otoku Krku, s izletom na otočić Košljun, a članovi Matice umirovljenika Grada Zaboka u Vodicama. „Penzići“ Pregrade pohodili su nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu, a članovi Udruge umirovljenika Zlatar, u kojoj su organizirani i umirovljenici iz susjednih  općina Lobor i Mače, o Janinu su hodočastili Majci Božjoj Gorskoj, uz misno slavlje koje je predvodio loborski župnik, vlč. Tomica Božićek, uz asistenciju vlč. Matije Knoka. Potkraj kolovoza organizirali su i cjelodnevno kupanje u Novom Vinodolskom. Umirovljenici Tuhlja za istu su aktivnost odabrali  plažu Jezevac na Krku, dok su se članovi Matice umirovljenika Kraljevec na Sutli opredijelili za terme Jezerčica. I za ranu jesen udruge su najavile brojne aktivnosti.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook