Prethodni članak
Sljedeći članak

[MIPOS II] Krenula edukacija za dadilje i kuharice


Pučko otvoreno učilište Zabok započelo je edukaciju u sklopu projekta MIPOS II, a žene koje sudjeluju u projektu školuju se za dadilje i kuharice.

Projektom MIPOS II nastavlja se dobra praksa započeta MIPOS-om - zaposleno je 53 žena koje pružaju pomoć za 343 korisnika - starije osobe te osobe s invaliditetom u trajanju od 12 mjeseci.

Projektom je obuhvaćeno 20 jedinica lokalne samouprave: Bedekovčina, Budinščina, Zabok, Donja Stubica, Gornja Stubica, Hrašćina, Krapinske Toplice, Lobor, Mače, Marija Bistrica, Mihovljan, Novi Golubovec, Oroslavje, Radoboj, Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće, Konjščina, Zlatar, Zlatar Bistrica i Sveti Križ Začretje.

Na 55 zaposlenih žena na projektu MIPOS provedena je anketa u kojoj su žene rad na projektu ocijenile kao pozitivnim iskustvom te izrazile želju za daljnjim radom na projektu MIPOS II. Također, žene su zadovoljne edukacijom kroz projekt MIPOS te bi rado nastavile daljnju edukaciju i to ponajprije za zanimanja kuharice i dadilje.

Navedenim programima povećat će se kapaciteti zapošljivosti i socijalnog uključivanja žena i nakon završetka projekta. Postat će konkurentnije na tržištu rada, lakše doći do zaposlenja te će samim time biti integriranije u društvo, a stečena znanja moći će primjenjivati i kod budućih poslodavaca. Steći će nova poznanstva sudjelovanjem na programima osposobljavanja, jačati svoju samostalnost i samopouzdanje, postat će motivirane i socijalno uključene, a time i aktivne članice društva u cjelini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook