Prethodni članak
Sljedeći članak

Sadašnji i bivši gradonačelnik Zaboka objavili: 'Odlazimo u mirovinu. Bilo je dosta'


Na marginama protekle sjednice Gradskog vijeća Grada Zaboka, pomalo nezapaženo među gradskim vijećnicima, ali i lokalnim medijima, prošla je činjenica da se tijekom rasprave oko pojedinih točaka dnevnog reda dogodila jedna slučajnost, koja je možda čak i jedinstvena u čitavoj Hrvatskoj. Naime, nevezano jedan uz drugoga, govoreći u različito vrijeme o različitim temama, bivši zabočki gradonačelnik, sada dugogodišnji direktor gradskog poduzeća Komunalno Zabok, Rajko Turk i aktualni gradonačelnik Ivan Hanžek, najavili su svoje umirovljenje. -Iduće godine mi ističe mandat, imat ću tada 68 godina, bit ću u 69. godini i mislim da sam dovoljno toga napravio. Nadam se da će me zamijeniti neka mlada i sposobna osoba – rekao je Turk.

Isto tako, gradonačelnik Hanžek, koji je više puta u kuloarima najavljivao povlačenje iz politike, ovaj puta je javno, na sjednici Gradskog vijeća, rekao kako mu je ovo posljednji mandat. Nakon sjednice pitali smo gradonačelnika je li uistinu odlučio na povlačenje, a on nam je kratko odgovorio: 'Pa mislim da je sad bilo dosta“.

Inače, Rajko Turk (HDZ) bio je gradonačelnik Zaboka od 1997. do 2001. godine, kada ga je na toj funkciji, nakon lokalnih izbora, zamijenio upravo SDP-ovac Hanžek, koji od tada do danas neprekidno obnaša gradonačelničku dužnost, što ga čini jednim od najdugovječnijih čelnika gradova i općina u čitavoj Republici Hrvatskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook