Prethodni članak
Sljedeći članak

[SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA] Zabok dobiva dva prometna redara

Održana je 28. sjednica zabočkog Gradskog vijeća na kojoj su sve točke jednoglasno donesene


Prošlog je četvrtka održana 28. sjednica zabočkog Gradskog vijeća. Marija Sinković, pročelnica upravnog odjela za financije govororila je o polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Grada Zaboka za 2019. - Ukupni konsolidirani Proračun Grada Zaboka iznosi 54.333.016,62 kune od toga se 50.362.555, 62 kune ondnosi se na prihode Grada, dok se 3.970.461,00 kuna odnosi na vlastite i namjenske prihode proračunskih korisnika - istaknula je Sinković, a govorila je koliki je ostvaren Proračun od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine. - Ukupni prihodi i primici iznosili su 23.575.935,93 kuna, dok su ukupni rashodi i izdaci iznosili 22.070.929,25 kuna te ostvareni višak prihoda i primitaka tekućeg razdoblja iznosio je 1.505.006,68 kuna, dok je preneseni višak prihoda 5.521.498,62 kuna - istaknula je Sinković .

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Nenad Miletić predstavio je radove koji su u tijeku ili koji će se izvršavati u budućem periodu. - Istaknuo bi kompletnu rekonstrukciju instalaciju vodovoda i sanitarija i grijanje u Dječjem vrtiću Zipkica, a što se tiče ceste Jadeki-Grdenci rekonstruiran je odovojak od podvožnjaka autoceste do ceste u Grdencima te pripremljeni su papiri za tehnički pregled. Čekamo u suradnji s Hrvatskim cestama signalizaciju na državnoj cesti između Zaboka i Sv. Križa Začretja da bi uklopili cestu Jadeki-Grdenci s državnom cestom i pristupili tehničkom pregledu i ishođenju uporabne dozvole  - istknuo je Miletić i dodao da je rekonstruirana i Strossmayerova ulica. Od većih projekata tu su radovi na izvanrednom održavanju nogostupa u Ulici Matije Gupca u samom centru koji se privode kraju.  Spomenuo je i radove na infrastkturi u Martinišću, a objasnio je kako se radovi izvršavaju zajedno s Hrvatskim cestama.

- Ovih dana se očekuje završetak nogostupa u duljini od 150 metara. Nastavak je to od škole i dječjeg vrtića u Martinišću. Usaglasili smo se sa Županijskim cestama da se sljedeće godine taj potez dovrši do skretanja prema Proseniku Gubaševskom tako da naselje Martinišće dobi nogostup do te točke - rekao je Miletić dodajući kako su stvoreni uvjeti  da se započnu radovi uređenja parka kod Trga Dragutina Domjanića - Pripremili smo svu dokumentaciju i proveli javnu nabavu i sklopili ugovor s izvođačem za rekonstrukciju raskršća Ulice I. i C. Huis, Ulice Matije Gupca i Đačkog puta, odnosno rekonstrukciju semafora u gradu Zaboku gdje će se izvršiti nova semaforizacija i gdje će se proširiti radijus raskršća, radi lakšeg manevra autobusa i svih ostalih vozila - rekao je Miletić i spomenuo još neke aktivnosti koje su u tijeku.  Na vijeću je bilo riječi i planu izgradnje dječjeg igrališta na Bregima Zabočkim. Gradonačelnik Ivan Hanžek rekao je da su u pitanju dvije lokacije, no da za jednu lokacije koja je, po gradskom mišljenju bolje smještena, postoje još neriješeni imovinsko-pravni odnosi što bi se trebalo uskoro riješiti. Na vijeću je između ostalog, bilo riječi o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Zipkica te je jednoglasno donesena odluka da to bude Dijana Lovinčić-Crnković.  Što se tiče vijećničkih pitanja i prijedloga, vijećnik Franjo Jadek pitao je moraju li cestom u Lugu Zabočkom voziti autobusi i može li se to zabraniti, te može li se vlasnicima kuće koja se nalazi desno od pružnog prijelaza u Lugu Zabočkom kod igrališta sugerirati da podšišaju živicu budući da je nepregledno izaći na glavnu cestu.

Vijećnik Josip Horvatin rekao je kako se po njegovom mišljenju ne poštuju građevinske norme na gradilištima u Zaboku, a posebno ga muči 'šoder' rasipan na gradilištima gdje se rekonstruira pruga. Vijećnik Zoran Bunčec rekao je kako je kod naselja Grahi tamošnji mjesni odbor dogovorio s HEP-om postavljanje rasvjete u dužini od 400 metara te je zamolio može li Grad nabaviti 5 rasvjetnih tijela. Gradonačelnik Hanžek rekao je kako će se se sva vjećnićka pitanja primljena na znanje te kako će nastojati pozitivno riješiti u narednom razdoblju. Predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić rekao je kako su reakcije ljudi na uspornike prometa u Humu odnosno Lugu Zabočkom dobre i kako je u tijeku presvlačanje grubog asfalta kod Kiwija. Gradonačelnik je rekao kako je plan da se u Zaboku u naredno vrijeme riješi i problem pješačkih prijelaza kod osnovne škole i crkve, te bi tamo prema planu, trebali također doći uspornici. Na vijeću je ponovno bilo riječ o problemu prometa i parkiranja u Zaboku te je rečeno da će s 1. listopada s radom započeti dva prometna redara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook