Prethodni članak
Sljedeći članak

ROKO GALIĆ: 'Dat ćemo sve od sebe za pobjedu protiv Splita'

Splićanin u redovima Zaboka najavljuje subotnji ogled Zaboka i Splita


U subotu 5.10. u 17 sati ovogodišnje izdanje Hrvatski telekom Premijer lige stiže u Zabok. Žuti iz Zaboka čekaju splitske žute na svom parketu pred kamerama HTV-a. Bit će to još jedan košarkaški spektakl u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.

Ovu utakmicu s velikim nestrpljenjem očekuju svi, kako igrači, stručni stožer, tako i navijači. No jedan momak sigurni smo ima najjači motiv od svih, a to je Roko Galić, koji će 16. prosinca proslaviti svoj 22. rođendan, a iz sebe ima već četiri prvoligaške sezone. Galić je počeo trenirati u Trilju, a kada je imao 14 godina njegova obitelj preselila je u Split, pa je pristupio redovima splitskih žutih. U Splitu se zadržao do 17 godine, a tada je njegov talent uočila Cedevita, no u Zagrebu nije dobio šansu. Od 2015.-2018. naizmjence je nastupao za Split i Ribola Kaštelu. U Riboli je imao dobrih izdanja, osobito u drugoj sezoni, dok u Splitu nije dobio pravu šansu. Prošle sezone odlučio je pristupiti Zaboku i nije pogriješio. Odigrao je vrlo dobru sezonu u kojoj je imao prosjek od 8 koševa i bio je važan kotačić Zaboka na putu prema play offu. Njegov šut nikada nije bio sporan, a važnije od svega je da je u Zaboku itekako popravio obrambene navike.

- Prezadovoljan sam prošlom sezonom. Napredovao sam kod trenera Tomasa koji gaji modernu košarku, punu tranzicije i trčanja. Posebno sam dobio na agresivnosti, što mi je i najviše nedostajalo - otkriva nam Galić.

A taj se napredak itekako nastavio i u ovoj sezoni. Galić je bio jedan od najboljih igrača u uvodnoj pobjedi protiv Dubrave. - Dobro smo otvorili na "vrućem parketu" u Dubravi. Znali smo da smo kvalitetniji, ali to smo morali i dokazati. Napad je bio sjajan, ali u obrani imamo još rezervi - misli Galić.

Taj će segment biti osobito važan želi li se na svom parketu dobiti iznimno kvalitetni Split. Roka zasigurno neće biti teško motivirati za ovu utakmicu.

- Po rosteru Split je sigurno favorit. Tu su predvodnici Kedžo i Marčinković, odlično igra Kalajžić, a dobro su se uklopili i Amerikanci Morris i Cunningham. No u Zaboku ne priznajemo nikome da je bolji od nas dok to ne učini na parketu. Bit ću posebno motiviran, u Splitu imam puno prijatelja, a trener Grgurević trenirao me je u mlađim uzrasnim kategorijama. Kako momčad, tako i ja ostavit ćemo srce na parketu, dati sve od sebe i uz pomoć naših vjernih navijača tražit ćemo pobjedu protiv Splita - najavljuje subotnji ogled Galić.

Napravio je veliki iskorak prošle sezone, sigurni smo da će i nakon ove sezone podići svoju igru za još stepenicu više.


- Radimo vrlo naporno i pošteno i siguran sam da će nam se to svima vratiti. Svakim danom napredujemo kako momčad, tako i ja. Dat ćemo sve od sebe da našim navijačima priuštimo pobjede i jednu uspješnu sezonu - završio je Galić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook