Prethodni članak
Sljedeći članak

Roditelji pacijenta (24) sa sumnjom na korona virus u kućnoj izolaciji, nalazi će biti poznati do sutra

Roditelji pacijenta moraju se jednom dnevno javljati epidemiologu dok ne stignu nalazi infektologa


Dr. Ivan Lipovac, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo rekao je kako je obitelj mladića (24) koji je zaprimljen u zabočku bolnicu na pretrage zbog sumnje na koronavirus, u kućnoj izolaciji.

Roditelji pacijenta moraju se jednom dnevno javljati epidemiologu dok nalazi ne budu gotovi.  – Ukoliko će nalaz biti negativan, oni više ne moraju biti u izolaciji. Pacijent se nalazi u posebnoj sobi, u izolaciji pripremljenoj upravo za takav slučaj – rekao je epidemiolog Lipovac.

Nalaz koji će otkloniti ili potvrditi sumnju na koronavirus znat će se već danas do navečer ili najkasnije sutra ujutro. No, kako je već izjavio Lipovac pacijent je boravio u Kini i nema tipične respiratorne simptome, već samo čudan sekret, zbog čega ga je radi predodstrožnosti poslao na pregled.

U slučaju sumnje na pojavu korona virusa, u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom. Zdravstvene ustanove osigurale su potrebnu opremu i razradile protokole postupanja, priopćili su iz Stožera cililne zaštite KZŽ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook