Prethodni članak
Sljedeći članak

Riješit će se pitanje fekalne odvodnje i cjelokupna odvodnja uz državnu cestu u Zlatar Bistrici

Načelnik Žarko Miholić ugovorio je početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda


Načelnik općine Žarko Miholić ugovorio je danas na završnom sastanku početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda Aglomeracije, investitora Zagorski vodovod d.o.o. Zabok i glavnog izvođača radova, poduzeća CGP d.d. Novo Mesto, Riko d.o.o. Ljubljana i Niskogradnja Hren d.o.o. Donja Stubica.

Ukupna investicija u izgradnju kolektora Faze I i Faze II Aglomeracije na području Općine Zlatar Bistrica iznosi cca 18 milijuna kuna. Izgradnjom cca 11.100 m sekundarne odvodnje riješit će se pitanje fekalne odvodnje na području Općine Zlatar Bistrica. Osim sekundarne unutarnje mreže pripadajućih naselja, biti će riješena također i cjelokupna odvodnja uz državne ceste D24 u smjeru Lovrečana i Lipovca i D 29 prema gradu Zlataru. U sklopu izgradnje sustava odvodnje izvršit će se rekonstrukcija i izgradnja u punom profilu Krapinske ulice s pješačkom stazom.

Obzirom da će se u dijelovima naselja infrastruktura odvodnje polagati kroz lokalne prometnice, obveza je izvođača radova da po završetku cjelokupne faze izgradnje izvrši presvlačenje u cjelokupnoj dužini i širini prometnice novim asfaltnim slojem. Početak radova ugovoren je za jesen ove godine, a završetak 2022.godine. Sredstva su osigurana u 100 %-tnom iznosu i to iz projekata EU, uz sufinanciranje iz Državnog proračuna, Hrvatskih voda i Zagorskog vodovoda Zabok.

- Ovom investicijom Općina Zlatar Bistrica postat će ujesen ove godine veliko gradilište, a ukupan investicijski ciklus trenutno ugovoren i angažiran na području Općine Zlatar Bistrica će premašiti iznos od 60 milijuna kuna ulaganja u cjelokupnu infrastrukturu – kaže načelnik Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Vozačima savjetujemo da prilagode...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program