Prethodni članak
Sljedeći članak

Riječi načelnika obradovale umirovljenike

Održana redovna Skupština Udruge umirovljenika Marija Bistrica


Jučer je održana redovna skupština Udruge umirovljenika Marija Bistrica. Prihvaćena su izvješća o radu udruge za prošlu godinu, kao i planovi za ovu. Bistrička udruga umirovljenika imala je sa 31. prosincem 2023. godine imala 445 članova. Prošla je godina, donijela redovne aktivnosti udruge.

Kako je istaknuto u izvješću za prošlu godinu odrađeno je nekoliko izleta, posjeta kazalištima, odlazak na riječki Karneval, druženje i slično. Ističe se i domaćinstvo redovnom susretu umirovljenika KZŽ-e u Mariji Bistrici, Izlet u Sloveniju, sudjelovanja na Sajmu udruga u Donjoj Stubici, te predavanje povodom Dana starijih osoba, koje je na temu kardiovaskularnih bolesti održala dr. Anita Sabolek. Krajem godine vrlo uspješno je organiziran i Susret 60+ sa gostima, proslavljeno je i Martinje, a za vrijeme ''Adventa u Mariji Bistrici'' odrađen je nastup Pjevačkog zbora ''Bistričko zvono'', uz goste iz Čazme i Mažoretkinje 60+ iz Jesenja. Vrlo su aktivne dvije sekcije, a to su Dramska sekcija koju vodi prof. Anita Klemar i Zbor ''Bistričko zvono'' koji vodi Jurica Gregurić.

Svaki drugi petak u mjesecu vrše se mjerenje šećera u krvi i tlaka. U planovima za ovu godinu nastavak je organizacije izleta i posjeta kazalištu prema mogućnostima, zbor i dramska sekcija redovito vježbaju i spremaju nastupe, nastavlja se mjerenje šećera i tlaka a u planu je i posjet starim i bolesnim članovima.

Tu je i tradicionalni susret umirovljenika KZŽ-e na Dan državnosti 30. svibnja. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, ispred Matice umirovljenika KZŽ-e Marija Kunić, zatim potpredsjednik Skupštine KZŽ-e Željko Čleković, predsjednica Savjeta za umirovljenika i osobe starije životne dobi KZŽ Đurđa Mohač i predsjednik HSU Marije Bistrice Stjepan Muhek.

Svi su oni čestitali na uspješnom radu i obećali podršku, a načelnik Milički otkrio je i velike planove. Prvi je vezan uz projekt kojim bi se osigurala sredstva za rekonstrukciju bivše Upravne zgrade 'Tehnomehanike', a gdje bi svoje prostore dobila i Udruga umirovljenika Marija Bistrica, a drugi još veći jest izgradnja nove škole, pa bi se sadašnja u budućnosti prenamijenila u Dom za starije osobe. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook