Prethodni članak
Sljedeći članak

Regica iz 'Gruntovčana' slomila kuk i završila u staračkom domu

Zahvalna sam što su mi brzo pronašli smještaj, ali oporavak ide sporo - govori Smiljka


Smiljka Bencet - Jagarić, 86-godišnja glumica, najpoznatija po ulozi Regice u čuvenim Gruntovčanima slomila je kuk 23. ožujka, dan nakon velikog potresa u Zagrebu, piše 24 sata.

- Znam samo da su me odvezli u bolnicu Sveti Duh i operirali, a onda su me dopremili ovdje u Rezidenciju Kastelan u Novom Zagrebu. Zahvalna sam što su mi brzo pronašli smještaj, ali oporavak ide sporo - govori Smiljka.

Kako kaže, sretna je što je u ovom domu za starije jer ima veliki vrt i puno zelenila, pa je i u doba karantene ipak mogla izaći iz sobe te prošetati uz pomoć hodalice, od koje se ne odvaja. S nestrpljenjem čeka da se što prije vrati u svoj stan.

Za razliku od mnogih koji su u vrijeme karantene dobili pokoji kilogram viška, Smiljka je smršavjela desetak kilograma.

- Hrana je ovdje jako dobra, ne mogu se požaliti. Divim se ljudima u kuhinji koji svima nama spravljaju svaki dan po tri obroka, ali ne mogu baš puno jesti, a i bolje je da zbog bržeg oporavka izgubim koji kilogram, da ne opterećujem kuk. Vrijeme kratim gledajući televiziju, ali nažalost televizor malo ‘šteka’ pa ne mogu uvijek pronaći program koji želim gledati. Ponekad borba s televizorom potraje i 15-ak minuta - opisuje svoju svakodnevicu.

Nažalost, prošle godine izgubila je i sina jedinca Luku. Nakon svega samo želi jedno. - Jedva čekam vratiti se doma i jednog dana opet otići u kazalište, pa makar i puzeći. Samo da stvore već jednom to cjepivo - poželjela je Smiljka Bencet Jagarić, piše 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook