Prethodni članak
Sljedeći članak

Razgledajte virtualnu izložbu 15. trijenala zagorskog suvenira

Na novoj web stranici Muzeja seljačkih buna pogledajte virtualnu izložbu 15. trijenala zagorskog suvenira i odaberite najbolji suvenir.

Trijenale zagorskog suvenira je projekt kojim Muzej seljačkih buna od 1978. godine poziva zainteresirane sudionike, profesionalce, umjetnike i amatere, da osmisle novi, ali autentični suvenir podrijetlom vezan uz Hrvatsko zagorje. Izložba je natjecateljskog karaktera, a organizira se svake treće godine.

Ove je godine u Muzeju seljačkih buna otvoreno 15. trijenale zagorskog suvenira na temu suvenir nadahnut igračkama. Prema odluci stručnog povjerenstva prvu su nagradu dobili Ivana Šustić i Lovro Fijan iz Marije Bistrice koji su se istaknuli 3D magnetima od drveta inspiriranim tradicionalnim dječjim igračkama te minijaturnim prikazom izrade drvenih igračaka. Druga nagrada dodijeljena je Učeničkoj zadruzi Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici koja se predstavila radovima različitih sekcija Zadruge. Sapuni, torbice i fertuni za lutke, magneti, rad su najmlađih ruku. Treću nagradu dobila je Keramika Nova iz Ozlja za originalno rješenje igre „Čovječe ne ljuti se“ u keramici. Na novoj web stranici Muzeja seljačkih buna ( https://msb.mhz.hr/trijenale-zagorskog-suvenira/) pogledajte virtualnu izložbu 15. trijenala zagorskog suvenira i odaberite najbolji suvenir.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook