Prethodni članak
Sljedeći članak

RAVNATELJ ZAPOSLIO KĆER U ŠKOLI: 'Nije ona meni više kćer, ona se udala, otišla!'

Kći Tončija Vuksana radi u računovodstvu u osnovnoj školi Zagvozdu iako nema odgovarajuće iskustvo


Tonći Vuksan (HDZ) godinama je bio načelnik Podbablja, male općine u dalmatinskom zaleđu. Danas je ravnatelj osnovne škole u Zagvozdu. Kći Tončija Vuksana radi u računovodstvu u osnovnoj školi Zagvozdu iako nema odgovarajuće iskustvo. U prosvjeti inače rade on, ali i njegova snaha, te nećakinja. 

Portal 24 sata razgovarao je s ovim ravnateljem koji je u njoj zaposlen na mjesto pedagoga, iako ranije nije imao takvog radnog iskustva.

Na upit je li točno da su se javile magistrice ekonomije koje su radile praksu u računovodstvu njegove škole, on odgovara: Te druge će se javit kad bude natječaj. Ovo je isključivo sada odluka ravnatelja da se zaposli moja kćer na 60 dana dok počne nastava jer je prijašnja zaposlenica otišla u mirovinu. Ravnatelj ima pravo uzeti koga god hoće – rekao je, na što ga novinar konstatira da je on taj ravnatelj.

- Ravnatelj je izabrao onu u koju ima povjerenje – rekao je Vuksan. Na novinarsko pitanje je li ona radila prije u školi odgovara i ima li kompetencije odgovara:  ‘Ali mislite da ima kompetencije ova kolegica koja je radila praksu tu u školi u računovodstvu? Nije to rečeno da ima kompetencije ako je radila praksu. Nije to kompetencija. Kompetencija će se dokazat tamo na testiranju 'ko je kompetentan. Pitanje je koliko je netko naučio raditi ili nije. Ja san imao tajnicu ovdje je radila 40 godina i otišla je, nije znala radit svoj posao’

Još jedno novinarsko pitanje je hoće li i njegova kćer ići na testiranje.

- Tako je. Neće se javit samo ona! Ima njih zainteresiranih oho-ho. Onda ravnatelj predlaže dva ili tri kandidata koji imaju najbolje ocijene, to ravnatelj predlaže. Jer ravnatelj ima svoje ovlasti. Školski odbor donosi znači odluku da li će tu djelatnicu koju je predložio ravnatelj ili je neće. Ako ne primi tu koju je predložio ravnatelj, ravnatelj može predložit drugu osobu, ako mu ne prođe ta osoba, ravnatelj onda od ove dvije, tri osobe ide glasovanje. Ja ništa zakonski nisam pogriješio, Vi ovo možete napisat sve šta sam vam reka – rekao je Vuksan, piše 24sata.

- A sad da van kažen o mojoj ćeri; završila je fakultet prije 13 godina, radila u osiguranju, na sezoni u trafikama, trgovinama, sve po par mjeseci. 13 godina je povremeno na birou. Neka meni netko kaže kako će moja kćer živjeti? Ali ja vam moram otvoreno reći; da se ja neću potruditi kod kolega i ovih..., pa to bi bilo suludo! Nemojte me krivo razumjeti, da ja za nekoga drugoga tražim, a ne za svoju kćer, to...! – objašnjava ravnatelj.

Naglasio je da on ima svoje pravo da kao ravnatelj primi koga hoće.

A na upit novinarke "odnosno - svoju kćer" odgovorio je: "Ma nije! Nego toga i toga! Ona se preziva Čapin, ja sam Vuksan, kako vi to ne znate?! Nije ona meni više kćer, ona se udala, otišla! Ne živi ona sa mnom već 15 godina!"

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook