Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na sanaciji klizišta u Kladniku i u Ulici Svetog Roka bit će gotovi do kraja mjeseca

Ukupna vrijednost radova na sanaciji dvaju klizišta iznosi milijun kuna


Unatrag proteklih nekoliko godina Općina Kumrovec za cilj si je zadala da godišnje sanira po dva klizišta pa tako ni ova godina nije iznimka. U tijeku su radovi na sanaciji klizišta u Kladniku, a vrlo brzo započet će radovi i na klizištu u naselju Svetog Roka.

– Klizišta su veliki problem ne samo u Općini Kumrovec, već i u čitavoj Krapinsko-zagorskoj županiji. Mi smo i ove godine prijavili dva klizišta, pripremili svu potrebnu dokumentaciju i počeli s radovima na klizištu u naselju Kladnik. Na javnom natječaju koji je objavila Općina Kumrovec prošla je tvrtka „Tomislav transporti“ iz Svetog Križa, Općina Tuhelj. Od pet pristiglih ponuda, njihove su stvarno bile najpovoljnije i nadamo se da će i radovi biti kvalitetno i u roku odrađeni – izvijestio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Vrijednost ovih radova je oko 600.000,00 kuna, a onih u naselju Svetog Roka koji će također započeti vrlo brzo, 400.000,00 kuna. – Želim naglasiti da sanacija klizišta ne bi bila moguća bez odluke Vlade RH iz 2018. godine, a gdje se u proračun Hrvatskih voda stavilo financiranje klizišta u cijeloj Hrvatskoj u iznosu oko 50 milijuna kuna, koji se kasnije podijeli na sve prijavljene projekte. Sanaciju ovih dvaju naših klizišta Hrvatske vode sufinanciraju sa 65%, a 35% ide iz općinskog proračuna. U naselju Kladnik radovi se odvijaju punim intenzitetom, a trebali bi biti gotovi najkasnije do početka prosinca. Nadam se da će nam vrijeme to dopustiti – zaključio je Šplajt. Radovi u Ulici Svetog Roka trebali bi započeti sljedeći tjedan, a budući da je obujam radova nešto manji i ona bi trebala biti gotova u istom roku, dakle do početka prosinca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook