Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na sanaciji klizišta Bračak trebali bi završiti do 13. rujna iduće godine

Od 13. veljače ove godine zbog sanacije klizišta zatvoren je ulaz i izlaz na brzu cestu kod Bračka. Provjerili smo kako napreduju radovi


Od 13. veljače ove godine zbog sanacije klizišta zatvoren je ulaz i izlaz na brzu cestu kod Bračka. Građani željno očekuju dovršetak radova na sanaciji klizišta, zbog kojih moraju prometovati dužim obilaznim pravcima. Stoga smo poslali upit Hrvatskim cestama kako radovi napreduju i kada se može očekivati završetak.

- Radovi na sanaciji klizišta Bračak odvijaju se sukladno dinamičkom planu. Piloti potporne konstrukcije su završeni. Izvode se radovi na naglavnoj gredi i priprema se plato za početak ugradnje sidara. Izvedeni su svi drenovi osim dijela drena 1 koji ulazi u šumu – kaže glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Đurijanček.

Podsjetimo, izvođač radova je Zajednica ponuditelja ZAGORJE GRADNJA i GEOBIM, a vrijednost ugovora je 22.395.305,00 kn bez PDV-a. Nadzor provodi Institut IGH. Rok za završetak radova je 13. rujan 2022. godine. - Nakon ugradnje sidara kreće se sa radovima na ugradnji pilota na potporne konstrukcije 2. Za sada su svi nepredviđeni problemi riješeni. Obilazni pravci ostaju isti kao i do sada – dodaje glasnogovrnica Hrvatskih cesta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook