Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Maču vrijedni su 15,6 milijuna kuna

Kanalizacijska mreža na području Mača bit će dužine 7,5 kilometara s 3 crpne stanice, a o početku radova mještani će biti obaviješteni


U prostorijama Općine Mače održan je radni sastanak predstavnika Općine Mače s direktorom Zagorskog vodovoda Mariom Mihovilić i s predstavnicima izvođača radova iz tvrtki CGP iz Novog Mesta iz Slovenije kao nositeljem projekta, tvrtkom Riko d.o.o. Ljubljanate tvrtkom Niskogradnja Hren iz Donje Stubice.

Razgovaralo se o radovima na izgradnji kanalizacijske mreže vrijednih 15,6 milijuna kuna, duljine obuhvata 7,5 km s 3 crpne stanice i 1 preljevom na području Općine Mače.

Predmetni radovi odvijaju se u sklopu velikog projekta Aglomeracija Zabok – Zlatar, ukupne vrijednosti 598,1 milijuna kuna (sa PDV-om), kojim će se unaprijediti sustav odvodnje na području aglomeracija Zabok i Zlatar, izgradnjom sustava odvodnje ukupne duljine 171,8 km, izgradnjom dvaju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda (PPOV Oroslavje i PPOV Zlatar Bistrica), postrojenja za solarno sušenje mulja te rekonstrukcijom glavnog kolektora Gornja Stubica – Oroslavje. Projekt obuhvaća područje gradova Zabok, Oroslavje, Donja Stubica, Zlatar te općine Bedekovčina, Veliko Trgovišće, Sv. Križ Začretje, Mače, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Marija Bistrica, Konjščina i Lobor.

Od ukupnog iznosa ulaganja 67% sredstava za predmetni projekt financirat će se iz potpore Europske unije – Kohezijskog fonda, dok će preostali dio od 33% biti raspodijeljen između Zagorskog vodovoda d.o.o., Hrvatskih voda te Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Ugovor o partnerstvu na projektu "Izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar" između Zagorskog vodovoda d.o.o. i Općine Mače kao jednog od partnera na projektu potpisan je u lipnju 2018. godine.

Između Općine Mače, investitora Zagorski vodovod i predstavnika izvođača dogovorena je daljnja dinamika i redoslijed izvođenja radova čiji je rok izvođenja do sredine 2023. godine.

O početku radova mještani će biti obaviješteni.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na riječkoj obilaznici kod čvora MATULJI (A7) opasnost je od životinje na kolniku (srna). Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra: -samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program