Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad pomaže ugostiteljima, frizerkama i ostalim poslovnim subjektima jednokratnom financijskom pomoći

Grad Pregrada objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu pomoći poslovnim subjektima koja je namijenjena ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom koronavirusom


 Gradonačelnik Grada Pregrade objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne financijske pomoći poslovnim subjektima koja je namijenjena ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19). Jednokratna financijska pomoć dodjeljuje se poslovnim subjektima s područja Grada Pregrade koji su pogođeni zabranom rada temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 19. ožujka ove godine.

Korisnici jednokratne financijske pomoći su ugostiteljski objekti svih kategorija, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane, usluge smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja, uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima kao što su frizerske radnje, kozmetičarske radnje, autoškole, saloni za uljepšavanje i masažu, teretane, sportski, fitness i rekreacijski centri i dr, i ostali poslovni subjekti sa područja Grada Pregrade čije je poslovanje pogođeno Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, a koji su privremeno zatvorili ili rade u smanjenom obimu zbog poteškoća u poslovanju uzrokovanim situacijom izazvanom koronavirusom.

Pravo na jednokratnu financijsku pomoć mogu ostvariti mikro poslovni subjekti sukladno Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva- koji uredno ispune obrazac Zahtjeva, imaju sjedište ili poslovnu jedinicu u Gradu Pregradi,obavljaju gospodarsku djelatnost na području Grada Pregrade,imaju podmirene obveze poreza, prireza, doprinosa i drugih davanja o kojim evidenciju vodi Porezna uprava, imaju prosječno najmanje jednog zaposlenog u prethodnoj poslovnoj godini ili na dan stupanja na snagu Odluke, imaju podmirene obveze prema Gradu Pregradi i da nisu u stečaju ili postupku gašenja, odnosno likvidacije. Iznos pojedinačne potpore je maksimalno do 2.000 kn. Poziv je otvoren do 30. srpnja 2020. godine. Više informacija potražite na web stranici Grada Pregrade.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC503 Zapužane-Biograd na Moru ispod nadvožnjaka u Biogradu. A1 Zagreb-Split-Ploče: -na naplati Lučko u oba smjera te Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja; A3 Bregana-Lipovac:...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program