Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADOVI KROZ MJESEC DANA] Potpisan ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića u Mariji Bistrici

Najavljeno je kako je plan da radovi budu gotovi u jesen iduće godine


Danas je u Mariji Bistrici potpisan ugovor s izvođačima radova za izgradnju novog dječjeg vrtića. Ugovor su potpisali načelnik Marije Bistrice Josip Milički i direktor tvrtke Hidroing d.o.o. iz Varaždina.

U postojećem dječjem vrtiću smješteno je 85 djece, a ne možemo ga širiti, stoga je jedini izlaz bio nova lokacija, novi projekt, koji je osmišljen tako da se i u budućnosti može modularno dograđivati i sljedećih stotinjak godina zadovoljiti potrebu vrtićkog smještaja ne samo za djecu iz Marije Bistrice nego i šire – rekao je načelnik Milički. Novi vrtić bit će kapaciteta za 90 djece, a obzirom da je sada na listi čekanja 35 djece, postojeći, stari vrtić će se i dalje koristiti. – Taj je vrtić izgrađen prije 40 godina, a mi smo se pobrinuli da ga obnovimo te smo preko sredstava Ministarstva demografije obnovili krovište, stolariju, unutrašnjost i fasadu i dodatno opremili dječje igralište. Taj bi se prostor trebao koristiti za potrebe predškole – rekao je još Milički.

Predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek zahvalio je svima koji su radili na projektu dječjeg vrtića te je napomenuo kako je isti projekt prijavljen na natječaj još 2017., no tada nije prošao zbog toga što se radilo o izgradnji novog vrtića, a ne dogradnji. Projekt je prošao na natječaju ove godine, a Švaljek je istaknuo kako ovo nije jedini kapitalni projekt Općine, bila je tu i kupnja 50 tisuća kvadrata zemljišta za javnu namjenu, zatim osnivanje poduzeća Lijepa Bistrica, a nakon izgradnje dječjeg vrtića, bit će tu i izgradnja reciklažnog dvorišta te novog groblja i mrtvačnice.

Kroz 20 dana potpisat ćemo i ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta. Ukupna vrijednost ovih dvaju projekata je 14 milijuna kuna, a europska komponenta je 11 milijuna kuna, što je cijeli jedan proračun Općine Marija Bistrica – naglasio je načelnik Milički.

Vrijednost izgradnje dječjeg vrtića je 7.997.951,28 kuna bez PDV – a, a rok za izgradnju je 24 mjeseca. – Rok je komotan, međutim mi ćemo taj projekt završiti najkasnije u jesen iduće godine – rekao je direktor tvrtke Hidroing d.o.o. Zoran Maroslavac. Radovi počinju kroz 30 dana.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook