Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADOBOJ SLAVI SVOJ DAN] 'Tajna uspjeha odličnih projekata je dobra ekipa i praćenje zapadnoeuropskih trendova'

Svečano je danas u Radoboju


Općina Radoboj slavi danas svoj dan, stoga je tim povodom održana svečanost kod novouređenog planinarskog doma. Iako su radovi pri samom završetku, povodom Dana općine organiziran je Dan otvorenih vrata planinarskog doma, kako bi se posjetitelji i gosti mogli upoznati s vrlo važnim projektom za Radoboj, a svečano otvorenje doma planirano je za studeni, nakon ishođenja uporabne dozvole.

Radi se o kapitalnom i vrlo važnom projektu za Radoboj, vrijednom 5.853.341,01 kuna, preko kojega se stari lovački dom prenamijenio u najmoderniji planinarski dom u našoj županiji, a i šire, sa 60 kreveta.

-Nastavak je to dobrih projekata revitalizacije starih zgrada i traženja njihove prenamjene. Stari derutni lovački dom otkupili smo od lovaca, napravili jedan kvalitetan plan i pretvorili ga u planinarski dom, uz sufinanciranje Europske unije. Veći dio te turističke infrastrukture je gotov te je sada na redu da se ekipiramo i pokrenemo tu priču i na taj način poželimo svim ljudima koji žele doći u Radoboj dobrodošlicu te omogućimo kvalitetan smještaj – rekao je tom prigodom načelnik Topolovec, koji je ključeve doma predao je predsjednici Planinarskog društva Radoboj Mariji Poljak.

Dom je blagoslovio radobojski župnik Tomislav Novosel, a svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici, među ostalima i bivša predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, izaslanik župana Stjepan Sirovec, Marija Puh, kao i zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša  energetske učinkovitosti  Alenka Kočiša Čičin Šain te brojni načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova, predstavnici udruga, institucija, gospodarstvenika.

-Kad sam ulazila u mjesto vidjela sam od otok uređen za odlaganje otpada, solare i fotonapone na svim javnim zgradama, malu akropolu gdje je Muzej, Javna ustanova i Općina i stvarno mirne duše možemo reći da to je mala akropola. Kroz veliki broj projekta koji su ovdje napravljeni, velik dio je isfinanciran upravo sredstvima Fonda za zaštitu okoliša. Zadovoljstvo mi je danas biti i pred ovom zgradom, koja nije financirana preko nas, ali je iz europskih sredstava, a isto tako jako mi je drago jer je pred nama novi javni poziv, a odnosi se na uređenje planinarskih staza. Ovo mjesto od 3500 stanovnika je uzorno mjesto za cijelu Hrvatsku i to je ono što bi mi voljeli da je standard svakog malog gradića – rekla je ovom prigodom Kočiša Čičin Šain.

U ime župana Željka Kolara, čestitke Radobojčanima povodom Dana općine uputio jer Stjepan Sirovec, ravnatelj Županijskih cesta KZŽ. – Prenosim iskrene čestitke župana povodom Dana općine Radoboj i Dana OŠ Side Košutić i puno uspjeha u budućem razdoblju prilikom realizacije svih planova i projekata za daljnji razvitak Radoboja. Zaista je lijepo iz godine u godinu pratiti ove pozitivne promjene u Radoboju,zbog kojih je Radoboj ugodno i poželjno mjesto za život, čemu doprinosi realizacija infrastrukturnih objekata iz godine u godinu, a i danas smo svjedoci jednog takvog koji je realiziran u simbiozi s aktivnostima civilnog društva. Sve je to jedan zalog i dobar podstrek za budućnost daljnjeg razvoja Radoboja – rekao je Sirovec.

Čestitke je uputio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. - Drago mi je što je općina Radoboj jedna od najuspješnijih u našoj županiji što se intenzivno razvija. Mi ne gledamo na to kao jalni susjedi, već nam je drago kad se nešto dobro u našem susjedstvu napravi. Svi smo mi premali da ne bi zajedno radili, da ne bi surađivali, imali zajedničke projekte, a pogotovo u budućem vremenu, gdje će nam se otvarati novce mogućnosti. Želim čestitati i svima nagrađenima danas, mladima koji su ponos općine i koji će danas sutra voditi i razvijati općinu, ali i svima za uređenje okućnica i balkona – rekao je Gregurović.

Načelnik Anđelko Topolovec rekao je kako je ponosan na sve realizirane projekte, a posebno na planinarski dom, što nije djelo samo jednog čovjeka, već cijele ekipe ljudi, kojima zahvaljuje na zdušnom pomaganju u svim projektima koje je općina ostvarila. – Tajna uspjeha upravo je dobra ekipa i praćenje trendova i ideja u zapadnom dijelu Europe, koje pokušavamo precrtati u skladu s mogućnostima proračuna i načinom života u našoj općini – rekao je Topolovec te dodao kako je tendencija i narednom razdoblju razvoj općine kao zelene destinacije. - Sve ono što je vezano uz očuvanje prirode i zaštitu okoliša nam je na prvom mjestu, kao i jedan za nas najvažniji projekt, proširenje i nadogradnja škole, za što smo u potpunosti spremni i nadam se da ćemo u suradnji sa Županijom to prijaviti na jedan od budućih natječaja, a velika želja nam je i Agro – food park – zaključio je načelnik.

Svečanost povodom Dana općine bila je i prilika za dodjelu općinskih priznanja. Nagrađeni su učenici - Anamarija Draganić  za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, Ana Šemnički za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije te također i  za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz fizike, Dominik Pažameta za osvojeno 2. mjesto na  županijskom natjecanju iz Hrvatskog jezika, Lara Hrvojza osvojeno 1. mjesto za županijskom natjecanju iz matematike, Josip Krleža za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike teTin Jurinjak za osvojeno 4. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike.

Nagradu za najljepši balkon dobila je Sanja Hrvoj iz Radoboja, a za najljepšu okućnicu Nada Crnek  iz Radoboja.

Posjetitelji su mogli razgledati Planinarski dom u kojem je postavljena izložba slika s likovne kolonije koje će tu ostati trajno, a sve je završilo druženjem uz planinarsko – gljivarski doručak.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook