Prethodni članak
Sljedeći članak

RADNO U ZLATARU: U tijeku sanacija nekoliko klizišta, kreće i sanacija prometnica

Zlatar će uskoro biti veliko gradilište, kaže gradonačelnica


Na području Zlatara traju radovi na sanaciji klizišta. Radi se o dva klizišta u Vinogradskoj ulici, na kojima radove izvodi tvrtka 'Vodoprivreda Zagorje d.o.o.', a vrijedni su ukupno 169.179 eura te financirani iz Fonda solidarnosti Europske unije. Jedno je klizište pred samim završetkom, odnosno grubi su radovi završeni i sada je ta prometnica otvorena za prolaz vozilima, dom su radovi na drugom klizištu tek krenuli i prolaz vozila u tom dijelu nije moguć, već se moraju koristiti obilazni pravci.

– Nakon završetka sanacije oba klizišta, sanirat će se i cijela Vinogradska ulica, tako da građani ne moraju brinuti, jer cesta neće ostati uništena od kamiona koji su radili na sanaciji. Obnova te ulice također će biti financirana iz Fonda solidarnosti – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek te dodaje da osim klizišta u Vinogradskoj, kreće i sanacija klizišta u Donjoj Selnici, za što su sredstva osigurana iz istog izvora. – Također, sanirat će se i ta ulica nakon izvođenja radova. Grad je trenutno u fazi potpisivanja ugovora, neke nabave su i gotove, pa mogu najaviti da će Zlatar biti veliko gradilište što se tiče radova na prometnicama u brojnim naseljima. Vrijednost sanacije svih tih cesta je procijenjena na 3,8 milijuna eura. Uskoro se kreće s potpisivanjem ugovora, nakon čega kreće uvođenje izvođača radova u posao i sami radovi, koji će se, vjerujem, 'zahuktati' nakon Uskrsa – kaže gradonačelnica.

Tako će se u Zlataru sanirati ulice Vladimira Nazora, S.S. Kranjčevića, E. Kumičića, Dr. Jurja Žerjavića, Ljudevita Gaja, A.G. Matoša, I.G. Kovačića, Kralja Petra Krešimira IV., Vinogradska, Borkovečki put, Petra Fondrocija i Vrhovčak. U naselju Cetinovec u sanaciju također ide jedna dionica, u Martinščini Klarići, dionica kraj groblja za Bolfeke, Gučini, Stažniki te odvojak za Krč, u naselju Belec slijedi sanacija ulice za Delije kod groblja, ulice iza igrališta te ulice prema Topolskima. Radovi na sanaciji prometnica realizirat će se u Donjoj Selnici i to na dionicama od Završja Belečkog prema Donjoj Selnici do granice Budinščina, prema Jankoviću te cesta prema vodovodu. U Gornjoj Selnici sanirat će se odvojak Omenjak, a u Petruševcu i Vižanovcu cesta za Robine, za Kukce, Pikutići te kod škole u Petruševcu. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook