Prethodni članak
Sljedeći članak

Putin potvrdio da je Rusija registrirala prvo cjepivo protiv koronavirusa

Ruske vlasti kažu da će medicinski djelatnici, učitelji i druge riskantne skupine prvi dobiti cjepivo


Novinska agencija France Presse na svom je Twitter profilu objavila da je ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio da je ta zemlja registrirala prvo cjepivo protiv koronavirusa, kako piše Jutarnji.hr.

Evening Standard pak piše da je Putin rekao da se jedna od njegovih kćeri već cijepila te da bi se uskoro moglo krenuti s masovnom proizvodnjom cjepiva. Ministarstvo zdravstva Rusije odobrenje za cjepivo dalo je nakon manje od dva mjeseca testiranja na ljudima koje je proveo Institut Gamaleja. Associated Press navodi da je Putin rekao da se cjepivo tijekom testiranja pokazalo učinkovitim te da nudi dugotrajni imunitet. Ruske vlasti kažu da će medicinski djelatnici, učitelji i druge riskantne skupine prvi dobiti cjepivo. Rusija je tako postala prva zemlja koja je registirala cjepivo protiv koronavirusa, međutim znanstvenici u toj zemlji dovode u pitanje odluku da se cjepivo registrira bez da se provela treća faza testiranja koja uobičajeno traje više mjeseci i uključuje više tisuća ljudi.

Rusija je dosad zabilježila 897.599 slučajeva zaraze koronavirusom, što je četvrti najveći broj zaraženih u svijetu. Službeno je od koronavirusa u Rusiji dosad preminulo 15.131 ljudi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook