Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi komentari nakon poraza na lokalnim izborima - Oroslavje, Konjščina, Zlatar Bistrica

Prvi komentari i dojmovi nakon poraza na lokalnim izborima


Nakon drugog kruga Lokalnih izbora 2021. neki su bivši gradonačelnici i načelnci izgubili svoje pozicije. Donosimo njihove prve izjave nakon što su izgubili funkcije.

Oroslavski gradonačelnik Emil Gredičak izgubio je u drugom krugu od Viktora Šimunića. - Poštujem odluku birača i zahvaljujem svima koji glasovali za mene i svima koji su izašli na birališta. Čestitam novom gradonačelniku Viktoru i želim svu sreću gradu Oroslavju.

Dosadašnji načelnik Konjščine Mirko Krznar, koji je u drugom krugu izbora izgubio od Anite Krok, osvojivši 927 glasova, nakon tri mandata više nije načelnik. - Volja naroda. Bila je velika izlaznost, iznad očekivane, to je, kako je kontra tabor i rekao, bio referendum protiv načelnika. Iskreno, očekivao sam da bude tijesno, jer smo očekivali izlaznost na nivou prošle i bilo je pitanje tko bude prevagnuo na tih 1000 glasova. Ova razlika je neočekivana, ali po drugoj strani, poslije one spalionice i svega što se događalo, ovo je za nas veliki rezultat. Moram zahvaliti svim svojim biračima i ljudima koji su glasali, jer nakon svega dobiti gotovo 1000 glasova nije malo – komentirao je Krznar. Što se planova tiče, planira zvati Sabor, gdje je prije i radio u osiguranju. - Imam zakonsku tu mogućnost da se vratim na posao gdje sam radio, mislim da je trenutno to za mene najbolje rješenje – kaže Mirko Krznar.


Žarko Miholić, dosadašnji načelnik Općine Zlatar Bistrica, koji je izgubio u drugom krugu od Vesne Mikulec, čestitao je pobjednicima. – Kampanja nije bila baš fer, no to je sada manje bitno, odrasli smo ljudi. Prvo se moram odmoriti od tih pritisaka, uvreda i svega, jer svaka kampanja je stresna, a što ćemo dalje, vidjet ćemo. Čestitam pobjednicima, zaslužili su, da je bio i jedan glas razlike, a ovdje je 15 glasova. Želim im svu sreću u upravljanju općinom i svima nama kao mještanima općine Zlatar Bistrica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook