Prethodni članak
Sljedeći članak

Proslavljen Dan Velikog Trgovišća: 'Načelnik Greblički ubacio je u sedmu brzinu'


Općina Veliko Trgovišće jučer je proslavila svoj Dan. Svečanost proslave započela je polaganjem cvijeća ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana te kod Centralnog spomenika na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana u Velikog Trgovišću.

Uz načelnika Roberta Grebličkog i predsjednicu Općinskog vijeća Šteficu Kukolja, cvijeće su položili župan KZŽ Željko Kolar ispred Županije, ali i kao izaslanik predsjednika Milanovića, zatim Žarko Tušek, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te Zdravko Tušek, izaslanik predsjednika Vlade.

Održana je potom svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorila predsjednica vijeća Štefica Kukolja, a koja je okupljenima poželjela dobrodošlicu.

Obratio se i novoizabrani dječji načelnik Toni Horvat. – Važno je da i vi odrasli imate sluha za nas djecu, stoga računajte na nas, kako se mi uzdamo u vas – rekao je Toni.

Načelnik Robert Greblički u svom se govorio osvrnuo na najveće projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana. Među njima posebno je istaknuo sportski kompleks vrijedan 4 i pol milijuna kuna, zatim sanacije klizišta, izgradnju i otvorenje reciklažnog dvorišta, izgradnju nerazvrstanih cesta u gospodarskoj zoni. Najavio je i rekonstrukciju zgrade javne namjene te izgradnju i uređenje parka, no istaknuo je i problem premalog dječjeg vrtića, zbog čega će se u skoroj budućnosti trebati razmišljati o projektu dogradnje. U planu je i izgradnja šetnice uz rijeku Horvatsku, ali i zajednički planovi s Općinom Tuhelj i Turističkom zajednicom, kao i projekt poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću. – Planiramo i izgradnju street work out parka, biciklističke staze, kao i energetsku obnovu preostalih zgrada. Nadam se da ćemo sve to izrealizirati, ali i izgraditi sportsku dvoranu, kako smo i planirali – rekao je Greblički te čestitao mještanima i mještankama Dan općine.

U ime okupljenih načelnika i gradonačelnika, čestitke je uputio marijabistrički načelnik Josip Milički. – Načelnik Greblički ubacio je u sedmu brzinu, stoga sve pohvale i čestitke na pravom timu kojega je okupio oko sebe, jer bez pravog tima nema ovakvih rezultata – rekao je Milički.

Državni tajnik ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek istaknuo je kako je danas Veliko Trgovišće jedno veliko gradilište, velikih projekata koji stvaraju bolje uvjete za život. – Raste i broj stanovnika, i to je ono što je bitno ova općina postigla, da bude kvalitetno mjesto za život, a uvjeren sam da tome doprinosi aktivna politika Hrvatske vlade, politička i financijska stabilnost, ali i ono što nose EU fondovi – rekao je Tušek.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek rekao je kako je ovo dan i kada se prisjećamo rođendana najvećeg sina Hrvatskog zagorja, dr. Franje Tuđmana, ali i svih hrvatskih branitelja te je istaknuo kako vjeruje da će svi projekti, koji do sada nisu realizirani u Velikom Trgovišću, naći svoj prostor i model da se realiziraju.

Čestitke načelniku Grebličkom i njegovom timu uputio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – Prije tridesetak godina, kada su formirane jedinice lokalne samouprave, nismo mogli ni zamisliti da ćemo imati 25 milijardi eura na raspolaganju za povlačenje sredstava iz Europske unije, za projekte koji dižu kvalitetu života na našim područjima. U pretpristupnom procesu jačali smo ljudske kapacitete, jer upravo je čovjek ključ uspjeha. Sve te projekte netko treba osmisliti, pripremiti, aplicirati, provesti i kontrolirati – rekao je Kolar, te rekao kako vjeruje da će se i sportska dvorana izgraditi, kroz sredstva mehanizma za otpornost i oporavak.

Dodijeljena su i javna općinska priznanja. Tako je Nagrada Općine dodijeljena Mihaeli Oborovečki i Renatu Žavrljanu. Plaketu Općine primili su Karla Bartolović i Matija Kralj, a pohvalnice: Ivkica Kontrec, Ivanka Seljan, Perica Štrok, Patricija Seljan, Jasminka Jelačić Bedeniković i Martin Prekrat. Zahvalnica Općine dodijeljena je Vlatki Habulin.

Za prigodni glazbeni program pobrinuo se Brass kvintet Puhačkog orkestra Mrzlo Polje.

.

.

.

.

.

.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook