Prethodni članak
Sljedeći članak

[PROSLAVLJEN DAN OPĆINE] Kolar: 'Kumrovec je privlačan za investicije'

Dan Općine Kumrovec, ujedno i 25. godišnjica postojanja Općine Kumrovec svečano je obilježena u petak u Zelenjaku sjednicom Općinskog vijeća


Sjednica Općinskog vijeća Općine Kumrovec proteklog je petka okupila brojne uzvanike, visoke goste, načelnike i gradonačelnike jedinica lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije, a također i iz susjedne Slovenije.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Škvorc čestitavši okupljenima Dan općine koja ove godine slavi svoj 25. rođendan.

Načelnik Robert Šplajt zahvalio je svima koji su pomogli da se ostvare općinski projekti, koji su potom prikazani u prigodnom filmu s pregledom najvažnijih projekata ostvarenih u proteklih godinu dana.

–Zahvaljujem svim bivšim načelnicima Općine Kumrovec na lijepih 25 godina postojanja, gdje smo napravili puno toga dobroga. Možda jesmo mala općina, ali sigurno smo najpoznatija zahvaljujući Josipu Brozu Titu. Nakon prvih 25 godina, mogu reći da nam slijedi sljedećih još ljepših 25. Konačno smo potpisali ugovore s APN-om, ovih dana očekujemo da potpišemo ugovor za početak izgradnje POS-ovih stanova ovdje u Kumrovcu. Što se tiče državne imovine rješavamo i ta pitanja. Pripremamo brojne projekte za novu financijsku omotnicu koja je pred nama. Jedino na taj način možemo napraviti jedno bolje mjesto za život. U Općini imamo mali tim, ali zato jako vrijedan i zahvaljujem mu na tome – rekao je načelnik Šplajt čestitavši svojim mještanima Dan općine.

Općinski vijećnici uručili su donaciju Udruzi branitelja, a Udruga Jin poklonila je načelniku Šplajtu prvu 3D staklenu figuru spomenika Lijepoj našoj. Prisutne je pozdravio dječji načelnik Petar Županić koji je iznio svoj prijedlog da se staro vatrogasno spremište uredi u prostor za mlade. Okupljenima su se od gostiju obratili Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, u ime čelnika lokalne samoupravegradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, načelnik susjedne Općine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak te saborski zastupnik Predrag Štromar.

Na Svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Zahvalnice su dobili Martina Blažičko, Dario Zagvozda, Ivica Hrastović, Ivica Županić, Alojz Kroflin, Danijel Šaškin, Davorin Štetner i Zagorska javna vatrogasna postrojba. Priznanja su dobili Alojz Tituš Dončić, Ana Županić, Branko Gobac, Dragutin Karažija, Đurđa Jagarić, Vera Iveković, Muzej Staro selo, Muzeji Hrvatskog zagorja, Predrag Štromar i Auto klub Delta Sport. Plaketa za životno djelo dodijeljena je umirovljenom kumrovečkom učitelju, a danas vrlo uspješnom pjesniku Branku Pratengrazeru koji se u ime nagrađenih obratio prisutnima te zahvalio na priznanjima.

Dobitnicima priznanja čestitao je župan Željko Kolar. – Kumrovec je privlačan za investicije, a da bi to došlo do punog izražaja bitno je da mi sami upravljamo imovinom. Zakon koji se priprema bit će dobar jedino pod uvjetom da sami upravljamo imovinom. O projektima koji su provedeni nema smisla govoriti, oni su vidljivi. Kad god dođete u Kumrovec, vidite nešto novo. Ima jedna posebna energija niza mladih, izuzetno sposobnih ljudi u samom Vijeću i u radišnoj upravi. Ono što je ključno u sljedećem razdoblju je promet. Ulazimo u Schengen i nema nikakvog razloga da ne vratimo željeznicu u funkciju. Ona je žila kucavica prometnog povezivanja i protoka robe i usluga, a isto tako i spoj s našim prijateljima u Sloveniji – rekao je Kolar. 

Prisutnima se obratio i izaslanik predsjednika Vlade, državni tajnik Zdravko Tušek. – Projekti koji su provedeni u proteklih 25 godina, a posebice u mandatu aktualnog načelnika, pokazuju da vam prijatelji pomažu. Oni također pokazuju da ste oformili kvalitetan, stručan i sposoban tim koji razvija vašu općinu i hrabro kroči naprijed. O potpori Vlade Republike Hrvatske neću puno govoriti, no reći ću da mi je posebno drago da ste u Vašim izlaganjima puno puta spomenuli javne firme, da ste spomenuli razna ministarstva ove Vlade. Uvjeren sam da će tako biti i dalje – rekao je Tušek obraćajući se načelniku Šplajtu čestitavši načelniku i njegovom timu na postignutim rezultatima.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Klapa Brv, djeca iz Dječjeg vrtića Jaglac i Etno udruga Zipkakoji su svojim nastupima razveselili nazočne uzvanike.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook