Prethodni članak
Sljedeći članak

['PROSINAČKE SVEČANOSTI' U ZABOKU] Brojni koncerti, izložbe, događanja za najmlađe, a tu je i doček Nove godine

Grad Zabok pripremio je brojna događanja u Prosincu


foto: DND Zabok (arhiva)

U Zaboku se tijekom posljednjeg mjeseca u godini održavaju brojna događanja. Riječ je o 'Prosinačkim svečanostima', a organizatori su i ove godine pripremili pregršt događanja. U ponedjeljak 2. prosinca će se od 8 do 10 sati održavati kreativna radionica-izrade ukrasa od kukurozovine i krep papira u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa. U srijedu 4. prosinca će se u Gradskoj knjižnici s početkom u 17 sati održati promocija knjige Bebe vole papati i radionica kuhanja za roditelje i djecu. Isti dan će se u Gradskoj galeriji Zabok održati koncert Baptističke crkve Mačkovec. Koncert počinje u 18 sati. Idući dan, u četvrtak 5. prosinca u 19 sati počinje stand up komedija Otac i sin u Multimedijskom centru Zabok. U petak 6. prosinca u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalski otvara se izložba pod nazivom 'Dodir u bojama' Birgit Brlečić. Gradska knjižnica Zabok organizira zanimljivo događanje u utorak 10. prosinca. Za korisnike knjižnice u 13 sati će se održati radionica Zašto posuditi Microbit. U četvrtak 12. prosinca tu je kreativan radionica – izrada kačkanih i šivanih ukrasa u prostorijama GDCK-a Zabok, a trajat će od 17 do 19 sati.

U petak 13. prosinca se u 18 sati Gradskoj knjižnici otvara izložba Bernardice Gujić pod nazivom 'Plava zima'. Tu je i nezaobilazni prikaz tradicijskog Badnjaka u Zagorskoj hiži u Dubravi Zabočkoj  koji će se održati u subotu 14. prosinca s početkom u 18 sati. Godišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Zabok održat će se u subotu 14. prosinca u 19 sati u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog. U srijedu 18. prosinca je u 9 sati otvorenje božićnih kućica uz božićnu glazbu, posjet Djeda Božićnjaka, fotografiranje, podjelu slatkiša te božićne pjesme u saksofon. U četvrtak 19. prosinca u Gradskoj Galeriji Zabok s početkom u 17 sati otvara se izložba prvog hrvatskog Muzeja informatike i prvog Muzeja djetinjstva pod nazivom 'Peek & Poke'. Večer Zabočana održat će se u petak 20. prosinca s početkom u 18 sati u OŠ K. Š. Gjalskog. Isti dan će se na Trgu K. Š. Gjalskog s početkom u 19 sati održati božićni koncert 'Stranac u noći'. Gradski puhački orkestar Zabok održat će također koncert na glavnom zabočkom trgu i to u subotu 21. prosinca od 9:30 do 10:30. Isti dan koncert će održati i Puhački orkestar DVD-a Zabok također na istom mjestu od 10:30 do 11:30. U subotu 21. prosinca s početkom u 19 sati godišnji koncert će održati Ansambl Zabok, a isti dan od 20 sati na glavnom zabočkom trgu Zabočane i njihove goste zabavljat će od 20 sati grupa Footloose.

U nedjelju 22. prosinca na glavnom zabočkom trgu zasvirat će i održati koncert Limena glazba Prosenik, dok će isti dan s početkom u 18 sati koncert u crkvi sv. Jelene Križarice održati Podium brass kvintet. Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina održat će se također u nedjelju 22. prosinca i to u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog s početkom u 19:30. U ponedjeljak 23. prosinca na glavnom zabočkom trgu će se održati after work party gdje će se od 16 do 23 sati svirati Tamburaški sastav Missters. Na sam Badnjak, u utorak 24. prosinca koncert će na glavnom zabočkom trgu održati zbor ARETE i to od 11 do 12:30 sati. Na Štefanje, u četvrtak 26. prosinca će se u crkvi Sv. Barbare u Bedekovčini održati božićni koncert Puhačkog orkestra DVD- Špičkovina. Godišnji koncert će održati i Limena glazba Prosenik i to u petak 27. prosinca s početkom u 18 sati u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog. U Lugu Zabočkom će se u Lugarnici u subotu 28. prosinca s početkom u 15 sati dočekati Djed Mraz. Isti dan, s početkom u 19 sati tu je još jedan koncert Ansambla Zabok koji će se također održati u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog. Grad Zabok je i ove godine pripremio doček Nove godine na glavnom Zabočkom trgu u utorak 31. prosinca. Program će početi u 21 sat, a tu će biti grijani šator, vatromet, bogata ugostiteljska ponuda i nastup LUNA benda.

Valja reći kako su bogat program tijekom 'Prosinačkih svečanosti' pripremili i Društvo Naša djeca Zabok, Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te OŠ K.Š. Gjalskog.

Prodaja božićnih drvca počinje od 18. prosinca na glavnom zabočkom trgu, na Badnjak će tu biti podjela ribica, a u sklopu 'Adventa u Zaboku' tijekom cijelog prosinca tu će biti bogata ugostiteljska ponuda, prigodna božićna glazba, posjet Djeda Božićnjaka, slikanje i podjela slatkiša.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook