Prethodni članak
Sljedeći članak

Proračun Općine Kraljevec na Sutli za 2022. godinu 'težak' je 5,8 milijuna kuna

Završetak prizemlja zgrade u kojoj će biti smještena ambulanta i izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića neki su od projekata planiranih za ovu godinu


Proračun Općine Kraljevec na Sutli za 2022. godinu iznosi nešto malo manje od 5.800.000,00 kuna kojeg je Općinsko vijeće jednoglasno prihvatilo. m– Na prijedlog proračuna su bila dva amandmana koja su prihvaćena te je zapravo cijela rasprava prošla mirno i konstruktivno. U proračun su uvršteni slijedeći veći projekti: završetak prizemlja zgrade u kojoj će biti smještena ambulanta, izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića i prijava izgradnje na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, klizište Kapelski Vrh kod groblja koje planiramo prijaviti na natječaj Hrvatskih voda; izmjena postojeće javne rasvjete u LED. Zatim proširenje mreže javne rasvjete, izgradnja nogostupa od Lukavca do Kraljevca dužine oko 300 metara, a koji planiramo prijaviti na natječaj ŽUC-a, izmjena Prostornog plana u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, uređenje Otoka ljubavi koji planiramo prijaviti na natječaj LAG-a Zagorje-Sutla te asfaltiranje dvije dionice nerazvrstanih cesta u Radakovom i Drašama. Na obje dionice žive osobe s posebnim potrebama te smo to stavili kao prioritet u ovoj godini – izvijestila je načelnica Općine Kraljevec na Sutli Blanka Stipčić Berić.


Svi navedeni projekti su u fazi izrade. – Zapravo je to bio najveći posao koji je u vrlo kratkom roku trebalo odraditi, budući kako sam došla na dužnost nije bilo niti jednog spremnog projekta za prijavu na eventualne natječaje. Ujedno je bilo i prilično teško složiti prijedlog proračuna, no evo uspjeli smo uz veliki angažman sve odraditi. Proračun je dosta ambiciozan i ima priličan broj velikih projekata. Za većinu planiranih projekata za 2022. godinu je predviđeno da se prijave na natječaje i da se za iste ostvari sufinanciranje iz vanjskih izvora. Ukoliko bi gledali samo vlastita sredstva, vrlo malo toga bi se u jednoj godini moglo realizirati. Nadam se da ćemo uspjeti sve projekte uspješno realizirati i da će se već ove godine vidjeti veliki pomak u radu općine – najavljuje načelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook