Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Konjščina isplaćuje 14 učeničkih i 17 studentskih stipendija

Učeničke stipendije iznose 300, a studentske 400 kuna mjesečno


Komisija za dodjelu stipendija Općine Konjščina 13. siječnja donijela je zaključak o dodjeli novih stipendija. Dodjeljuju se 3 učeničke stipendije i 8 studentskih stipendija.

Općina Konjščina sada isplaćuje 14 učeničkih stipendija u mjesečnom iznosu od 300 kuna i 17 studentskih stipendija u mjesečnom iznosu od 400 kuna. Zaključkom općinske načelnice povećan je broj studentskih stipendija tako da su svi pristigli zahtjevi ostvarili pravo na stipendiranje. Sredstva za stipednije osigurat će se u proračunu Općine Konjščina.

- S obzirom da je važeći pravilnik iz 2008. godine, sa članovima Komisije dogovorena je ažurna izrada novog pravilnika kako bi dodjela sredstava bila pravednija, uzimajući u obzir socijalni status, izvrsnost, deficitarnost i pohađanje SŠ Konjščina te ugrađivanje i stipendije za izvrsnost u sportu i stipendiranje učenika/studenata sa invaliditetom. Hvala članovima Komisije na sudjelovanju i konstruktivnim prijedlozima, a najviše na volji da novi pravilnik prilagode postojećim obrazovnim standardima i načelu pravednosti – kaže načelnica Općine Konjščina Anita Krok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook