Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGNOZA 7 DANA: Ni u ovom tjednu nema trajne stabilizacije vremena!

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi tjednu prognozu


Sredinom prošlog tjedna vrijeme se popravilo pa je za Praznik rada bilo lijepo s puno sunca i topline. Prema kraju tjedna opet je postalo promjenjivijes češćom pojavom kiše i pljuskova, a postupno je postalo i sve hladnije da bi nedjelja donijela pravo kasnojesenje vrijeme, kao da smo u mjesecu studenom. U višem gorju čak je bilo i snijega. Ni u ovom tjednu nema trajne stabilizacije vremena. Utorak i srijeda su bili malo bolji dani, ali nova kiša je došla u četvrtak. Nakon ljepšeg petka i subote novo pogoršanjeje ponovno stiglou nedjelju. I ovaj tjedan počinje mokro i svježe, a tek prema kraju dana tjedna bi se trebalo proljepšati. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Nepovoljno vrijeme se nastavlja i u utorak. Većinom oblačno, kišovito, hladno i vjetrovito. Kao da je jesen, a ne sredina mjeseca svibnja. Mjestimice je moguća i obilnija kiša. Temperatura zraka će cijeli dan biti dosta niska, između 5 i 9 Celzijevih stupnjeva. U gorju i dalje može biti snijega. Biometeorološke prilike će biti nepovoljne, možemo reći da nisu prilike nego neprilike.

Za srijedu i dalje nema dobrih vijesti. Puno oblaka, mjestimična kiša ili pljuskovi te i dalje svježije od normale za ovaj dio godine. Povoljna je vijest da će sjeverni vjetar ipak malo popustiti u odnosu na početak tjedna. Prohladno, ali ipak barem stupanj-dva ugodnije nego u ponedjeljak i utorak.

U četvrtak dosta oblaka, ali većinom suho ili tek ponegdje malo kiše. Bit će malo ugodnije, ali i dalje svježije od normale za polovicu svibnja. Popodnevna temperatura bi mogla narasti do 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva.

Petak bi nam trebao donijeti uglavnom suho, djelomično sunčano i ponovno toplije vrijeme. Zapuhat će lagani jugozapadni vjetar što će utjecati na porast temperature u popodnevnim satima možda i na 20 Celzijevih stupnjeva ili stupanj iznad. Mala je šansa za pokoji kratkotrajan kasnopopodnevni pljusak, ali to će biti rijetka pojava. Imajte na umu, ali veći dio županije bi mogao proći bez pljuska. Dodajmo da ujutro mjestimice može biti magle.

Subota nam donosi uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme. Bit ćemo izloženi južini pa će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar zbog kojeg će već od jutra biti ugodno toplo. Najviša dnevna temperatura možda naraste i do 23 Celzijeva stupnja. Potkraj subote porast naoblake,ponegdje uz malo kiše ili pljusak.

U nedjelju i ponedjeljak će se nastaviti trend laganog zatopljenja pa će temperatura zraka biti malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva. Bit će djelomično sunčano i većinom suho prema trenutnim pokazateljima. Nadamo se da će konačno doći nekoliko stabilnijih dana, ali ostaje da vidimo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook