Prethodni članak
Sljedeći članak

Prognostičar Božarov donosi tjednu prognozu za Zagorje po danima: 'Za vikend nas očekuje nova promjena vremena'

Tjednu prognozu donosi vam naš prognostičar, Kristijan Božarov


VREMENSKA SLIKA: U prošlom tjednu nastavili su se većinom sunčani i vrući ljetni dani, ali na samom kraju tjedna je vrućina polako popustila. Ugodnije temperature će se nastaviti tijekom ovog tjedna pa ćemo lakše disati. No, i dalje nije na vidiku značajnija kiša pa možemo reći da se nastavlja sušno razdoblje. Tu i tamo poneki kraći pljusak neće bitno popraviti kolovošku kišnu bilancu. Opširnije o prognozi u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA: Utorak nam donosi djelomično sunčano, većinom suho i ugodno vrijeme. Povremeno može biti umjerene naoblake, ali je mogućnost za kap kiše vrlo mala, u većem dijelu županije ostaje suho. Jutro ugodno svježe, a dnevni maksimalac oko 27 Celzijevih stupnjeva uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar.

U srijedu djelomično sunčano. Uz povremeno više oblaka mala je mogućnost za neki kraći lokalni pljusak. I dalje ostaje uglavnom suho vrijeme, a temperatura zraka će se zadržati u onim ugodnim okvirima između 25 i 27 Celzijevih stupnjeva. Puhat će umjeren, na udare i pojačan sjeverositočni vjetar.

Za četvrtak i petak naši prognostički izračuni pokazuju pretežno sunčano i malo toplije vrijeme. Noći će ipak ostati ugodno svježe uz temperaturu između 14 i 18, a dnevna temperatura će se držati bliže 30°C, ali neće to više biti onakva vrućina kao u prošlom tjednu. Slično i u subotu, dosta sunca, ali kako se dan bliži kraju tako raste mogućnost za promjenu vremena - pljusak i sjeverac.

Tijekom nedjelje postoji nešto veća mogućnost za kišu ili lokalni pljusak. Naime, doći će nam malo svježiji zrak, jedna oslabljena fronta, ali čini se da ona u sebi nema puno kiše. Uz umjeren sjeveroistočni vjetar bi dnevna temperatura mogla biti malo niža, osobito u ponedjeljak kad će vrijeme ipak ponovno biti stabilnije. Izmjena oblaka i sunca i malo svježije, osobito ujutro.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook