Prethodni članak
Sljedeći članak

ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! – ''Žene su bolji vozači''


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji s ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja je počela  25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

1. prosinca: Mladenka Mikulec Šimunec, načelnica Općine Mače

''Tvrdnja- žene su loši vozači! Znanstveno je dokazano da to nije tako. Analizirani su: osiguranje, kriminal i statistike vozačkih testova!  Podatci sugeriraju da žene imaju manje prometnih prekršaja, prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju te su manje uključene u prometne nesreće. Žene su  bolji vozači!''

Recite NE diskriminaciji, predrasudama i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook