Prethodni članak
Sljedeći članak

Prof. Sandra Babnik Lončar nova predsjednica zabočkog ogranka Matice Hrvatske

Za potpredsjednicu izabrana je prof. Tina Marušić, za tajnika Darko Fiket, a osim njih u Predsjedništvu će u narednom razdoblju još biti dr. Ivica Balagović i Marko Bilić


Na izvještajno - izbornoj skupštinu Ogranka Matice Hrvatske Zabok novom predsjednicom izabrana je prof. Sandra Babnik Lončar, za potpredsjednicu prof. Tina Marušić, za tajnika Darko Fiket, a osim njih u Predsjedništvu će u narednom razdoblju još biti: Ivica Balagović, dr. med. spec. urolog i Marko Bilić. Nadzorni odbor čine Ksenija Miškulin, Stjepan Čefko i Danica Posavec, a blagajnik je Boris Roman Blažinić. Nakon izbora, novoizabrana predsjednica Sandra Babnik Lončar zahvalila se na ukazanom povjerenju te je predložila plan rada za naredni period koji je potom i jednoglasno usvojen. Temeljni cilj novog vodstva između ostalog bit će pomlađivanje članstva kao i poticanje postojećeg na još aktivnije sudjelovanje u radu ogranka, zatim promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak.

 

Na skupštini su i podnesena izvješća o radu i poslovanju te izvješća nadzornog odbora ogranka MH Zabok i sva su jednoglasno usvojena. Dosadašnja potpredsjednica Sandra Babnik Lončar izvijestila je nazočne o radu Ogranka Mh u Zaboku od 18. 11. 2016. do 9. 11. 2020. iz kojeg se moglo iščitati kako se puno radilo na promociji kulturnih zbivanja od književnih večeri, izložbi i njegovanja kulturno-povijesne baštine našega kraja. Dosadašnji predsjednik dr. Ivica Balagović istaknuo je i dobru suradnju s ograncima našeg kraja i šire te su svi zajedno nastojali u aktivnosti uključiti što je više moguće mlade kako bi im još više približili rad i djelovanje ogranaka. Zabočki Ogranak s novim vodstvom zahvalio je na dosadašnjem radu članovima Predsjedništva dr. Ivici Balagoviću na vođenju Ogranka uz iznimne uspjehe te čuvanje i njegovanje kulturne baštine, gosp. Đuri Tomiću, Ljubi Sutonu, Josipu Ondeju kao i Gordani Dugorepec te na svemu što su učinili za ogranak i društvo općenito, uz duboku želju, nadu i htijenje za pomoć u daljnjim aktivnostima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook