Prethodni članak
Sljedeći članak

Prof. Sandra Babnik Lončar nova predsjednica zabočkog ogranka Matice Hrvatske

Za potpredsjednicu izabrana je prof. Tina Marušić, za tajnika Darko Fiket, a osim njih u Predsjedništvu će u narednom razdoblju još biti dr. Ivica Balagović i Marko Bilić


Na izvještajno - izbornoj skupštinu Ogranka Matice Hrvatske Zabok novom predsjednicom izabrana je prof. Sandra Babnik Lončar, za potpredsjednicu prof. Tina Marušić, za tajnika Darko Fiket, a osim njih u Predsjedništvu će u narednom razdoblju još biti: Ivica Balagović, dr. med. spec. urolog i Marko Bilić. Nadzorni odbor čine Ksenija Miškulin, Stjepan Čefko i Danica Posavec, a blagajnik je Boris Roman Blažinić. Nakon izbora, novoizabrana predsjednica Sandra Babnik Lončar zahvalila se na ukazanom povjerenju te je predložila plan rada za naredni period koji je potom i jednoglasno usvojen. Temeljni cilj novog vodstva između ostalog bit će pomlađivanje članstva kao i poticanje postojećeg na još aktivnije sudjelovanje u radu ogranka, zatim promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak.

 

Na skupštini su i podnesena izvješća o radu i poslovanju te izvješća nadzornog odbora ogranka MH Zabok i sva su jednoglasno usvojena. Dosadašnja potpredsjednica Sandra Babnik Lončar izvijestila je nazočne o radu Ogranka Mh u Zaboku od 18. 11. 2016. do 9. 11. 2020. iz kojeg se moglo iščitati kako se puno radilo na promociji kulturnih zbivanja od književnih večeri, izložbi i njegovanja kulturno-povijesne baštine našega kraja. Dosadašnji predsjednik dr. Ivica Balagović istaknuo je i dobru suradnju s ograncima našeg kraja i šire te su svi zajedno nastojali u aktivnosti uključiti što je više moguće mlade kako bi im još više približili rad i djelovanje ogranaka. Zabočki Ogranak s novim vodstvom zahvalio je na dosadašnjem radu članovima Predsjedništva dr. Ivici Balagoviću na vođenju Ogranka uz iznimne uspjehe te čuvanje i njegovanje kulturne baštine, gosp. Đuri Tomiću, Ljubi Sutonu, Josipu Ondeju kao i Gordani Dugorepec te na svemu što su učinili za ogranak i društvo općenito, uz duboku želju, nadu i htijenje za pomoć u daljnjim aktivnostima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost ponegdje na cestama u unutrašnjosti, a moguća je i mjestimična poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na pu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program