Prethodni članak
Sljedeći članak

Prodavači i konobari, gdje ste?

U svibnju su se tražila 62 prodavača i 24 konobara


Krajem svibnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirane su 2.143 osobe. U usporedbi s travnjem 2019. broj nezaposlenih smanjio se za 5,9% ili 134 osobe, a u odnosu na svibanj 2018. godine broj nezaposlenih manji je za 19,2% ili 510 osoba. Poslodavci su prijavili 474 potrebe za radnicima što je za 0,6% manje nego u prethodnom mjesecu te za 27,7% manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji te trgovini na veliko i malo, Najtraženija zanimanja u svibnju bila su: prodavač/prodavačica,  konobar/konobarica, radnik/radnica na proizvodnoj liniji,diplomirani ekonomist/diplomirana ekonomistica, kuhar/kuharica, zidar/zidarka, čistač/čistačica, medicinska sestra/medicinski tehničar, njegovatelj/njegovateljica starijih i nemoćnih osoba, odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, radnik/radnica u održavanju vodoinstalater/vodoinstalaterka, bravar/bravarica, rukovatelj/rukovateljica brojčano upravljanim strojem za obradu kovina, ekonomist/ekonomistica.

U evidenciju nezaposlenih novoprijavljena je ukupno 231 nezaposlena osoba (22,5% manje nego u svibnju 2018. godine), i to: 167 osoba izravno iz radnog odnosa (72,3%), 10 osoba iz drugih posl. aktivnosti (4,3%), 2 osobe iz redovitoga školovanja (0,9%), te 52 osobe iz neaktivnosti (22,5%). Od toga je zaposleno 276 osoba, i to: 250 osoba (90,6%) na temelju zasnivanja radnog odnosa i 26 osoba (9,4%) na temelju drugih poslovnih aktivnosti (zapošljavanje prema posebnim propisima, registriranje trgovačkog društva, obrta, ugovor o djelu, itd.). Iz evidencije nezaposlenih izašlo  je 365 osoba (31,4% manje nego u svibnju 2018. godine). Od toga je zaposleno 276 osoba, i to: 250 osoba (90,6%) na temelju zasnivanja radnog odnosa i 26 osoba (9,4%) na temelju drugih poslovnih aktivnosti (zapošljavanje prema posebnim propisima, registriranje trgovačkog društva, obrta, ugovor o djelu, itd.). Zbog ostalih razloga sukladno Zakonu, npr. nepridržavanja zakonskih odredbi, umirovljenja, uključenja u redovito školovanje izašlo je 89 osoba.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Povremeno je pojačan promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ip...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program