Prethodni članak
Sljedeći članak

Proboj virusa u OB Zabok, formira se posebni odjel za pozitivne pacijente

Bolesnici na odjelu kardiologije i pulmologije nisu imali simptome Covida, testirali smo ih, nalazi su kasnili nekoliko dana i pokazalo se da su pozitivni. Radimo na tome da raščistimo situaciju, kaže ravnatelj Tihomir Vančina


U Općoj bolnici Zabok dogodio se proboj koronavirusa. Kako saznajemo od ravnatelja bolnice Tihomira Vančine, proboj se na internu dogodio prije 3 dana. – Bolesnici na odjelu kardiologije i pulmologije nisu imali simptome Covida, a testirali smo ih, nalazi su kasnili nekoliko dana i pokazalo se da su pozitivni. Radi se o 20 pacijenata. Sada radimo na tome da raščistimo situaciju, trebat će nam nekoliko dana, na jedan kat stavit ćemo pozitivne bolesnike, odijeliti ih od ostalih – kaže ravnatelj Vančina. Dodaje da nema zaraženih liječnika povezanih s ovim probojem virusa. Što se tiče interne, uskočit će bolnica u Krapinskim Toplicama. – Srećom u Zagorju imamo dovoljno dobar zdravstveni sustav da možemo pokriti situaciju, no ona nije novost i senzacija, to su sada stvari koje se događaju svim bolnicama. Operacijske sale nam rade, svi pacijenti koji su hitni bit će obrađeni i odrađeni – napominje Vančina.

Oni pozitivni pacijenti koji trebaju bolničko liječenje ostat će u bolnici, a oni čije stanje ne zahtijeva bolničko liječenje šalje se kućama uz propisanu mjeru samoizolacije u dogovoru s epidemiolozima, dodaje ravnatelj. – Radimo sve što možemo, nismo čarobnjaci, naši djelatnici daju sve od sebe da se održi normalna zdravstvena zaštita, no ovo su izvanredni uvjeti, rekao bih ratni uvjeti. Zdravstveni sustav bori se svim snagama da se održi, jer uz Covid, ostale bolesti nisu nestale, moramo biti realni i prilagoditi se novim uvjetima – napominje ravnatelj Tihomir Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook