Prethodni članak
Sljedeći članak

Priveden zbog nasilja nad suprugom i svećenikom

Priveden je šef Civilne zaštite grada Otoka u Slavoniji koji je nakon događaja podnio ostavku


U Komletincima, naselju nedaleko od Otoka, 27. prosinca 2020. godine oko 20.30 sati, zabilježeno je obiteljsko nasilje koje je registrirala i policija. Dan poslije policija je provela i kriminalističko istraživanje cijeloga događaja.

Međutim, umjesto još jednoga u nizu obiteljskih nasilja ovo je bilo „drugačije“ jer je glavni akter bio Josip Varga (56) koji je inače predsjednik HDZ-a Komletinci i načelnik stožera Civilne zaštite. Uz njega sudionik nasilja bio je i njegov 24-godišnji sin. Oni su zajedno počinili nasilje nad 43-godišnjakinjom iz Komletinaca i 47-godišnjakom iz obližnjeg sela Slakovci. -Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru policijski službenici su obavili pretragu doma i drugih prostorija 56-godišnjaka u Komletincima te tom prilikom pronašli i oduzeli nekoliko komada streljiva. Uz kaznene prijave obojica osumnjičenih su 29. prosinca predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja osumnjičenika Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima im je rješenjem odredilo mjere opreza zabrana približavanja žrtvama i zabrana ostvarivanja, piše Večernji.hr.

Iako iz policije ne navode detalje kako Večernji  doznaje jedna od žrtvi nasilja je supruga Josipa Varge, a 47-godišnjak koji se spominje je svećenik iz Slakovaca koji je inače rodom iz Komletinaca. Sve se zapravo dogodilo u obiteljskoj kući Josipa Varge koji je u Komletincima poznat i kao Kulen. 

Epilog svega je da je Varga 31. prosinca, iz osobnih razloga, podnio pisanu ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Otoka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook