Prethodni članak
Sljedeći članak

HC: Stručne službe moraju dati potvrdu da se materijal može maknuti s ceste, a da ne dođe do daljnjeg urušavanja

Aktiviranjem klizišta, velika količina zemljanog i kamenog materijala sa brda kliznula je preko ceste.


Od jučer, 4. siječnja, oko 23.55 sati, zbog odrona zemlje i pada više stabala drveća na kolnik privremeno je zatvorena za sav promet dionica državne ceste DC74 kod mjesta Žutnica te se promet odvija obilaznim pravcima; Đurmanec-Donje Jesenje-Gornje Jesenje, javila je Policijska uprava krapinsko - zagorska.

Klizište kod kamenoloma Gorjak

Na DC74 kod kamenoloma Gorjak na području Opčine Jesenje došlo je do aktiviranja klizišta. Aktiviranjem klizišta, velika količina zemljanog i kamenog materijala sa brda kliznula je preko ceste. Angažirane su stručne službe koje moraju dati potvrdu da se materijal može maknuti s ceste, a da ne dođe do daljnjeg urušavanja, što predstavlja veliku opasnost za sudionike u prometu, rekli su za zagorje.com iz Hrvatskih cesta.


Ukoliko se geomehaničkim izvidom utvrdi da nema daljnje opasnosti od urušavanja, materijal će se sa ceste maknuti u petak, i cesta će biti prohodna za promet, odgovorili su iz Hrvatskih cesta.

 Župan i gradonačelnik na terenu

U obilasku terena bio je krapinsko - zagorski župan Željko Kolar koji je potvrdio da su u obilasku bili i predstavnici Hrvatskih cesta koji su rekli da će klizište s obzirom na njegovu veliku površinu biti potrebno snimiti dronom. - Pratit ćemo situaciju i spremni smo pomoći ukoliko će bilo što biti potrebno - dodao je župan.

Na terenu je bio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. - Radi se o velikom odronu, odnosno klizištu. Državna je to prometnica od Žutnice prema Jesenju, na samoj granici između Krapine i Jesenja. Prometnica je glavna cesta prema Varaždinu - rekao je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook