Prethodni članak
Sljedeći članak

Priopćenje HDZ-a Bedekovčine : „Osuđujemo napade, klevete i vrijeđanja načelnika Bana upućene kolegici Rogan“

Vijećnik Zlatko Radman tvrdi da načelnik zlorabi ovlasti


Potaknuti prošlotjednim izjavama načelnika općine Bedekovčine, Darka Bana, u kojoj je neistinama i omalovažavanjem napao vladajuće vijećnike općine Bedekovčine, obraćamo se javnosti kako bismo oštro osudili napade, klevete i vrijeđanja upućena prema našoj kolegici, vijećnici općine Bedekovčine, gospođi Brigiti Rogan.  Ovim putem želimo izraziti punu potporu i podršku gospođi Brigiti Rogan, ne samo kao općinskoj vijećnici, nego  kao ženi, udovici i samohranoj majci koja je, na žalost, zbog iznošenja činjenica i istine, pretrpjela javno vrijeđanje i omalovažavanje načelnika Bana. Želimo jasno naglasiti da vijećnici vladajuće većine ne će dozvoliti i trpjeti konstante napade, omalovažavanje i iznošenje neistina od strane načelnika Bana, stoji u priopćenju OO HDZ – a Bedekovčine poslanog nakon današnje konferencije za novinare vijećnika većine u Općinskom vijeću Bedekovčine.

Zlatko Radman, nezavisni vijećnik, rekao je da „načelnik zlouporabi položaj i ovlasti te unatoč izjavama da izgradnja vrtića neće prekoračiti planiranih 10 mil. kn dobivenih kreditom, načelnik isplaćuje naknadno cca 360.000 kn za tzv. „dodatne radove“ što je čak regulirano aneksima ( ugovor i aneksi u privitku ) – te na taj način nekontrolirano troši proračunska sredstva“

„Laž je da ne postoje sredstava za studentske stipendije i da nismo rebalansirali navedena sredstva. Na sjednici vijeća 28.07.2021. u rebalansu dodatno smo osigurali 47.000 kn za studentske stipendije do kraja 2021.godine. Ovom prilikom pozivamo načelnika da predloži rebalans kojeg namjerno koči, a sve u svrhu da provedemo toliko potrebne socijalno - demografske mjere u našoj Općini“, istaknuo je Radman.

Brigita Rogan, potpredsjednica Općinskog vijeća Bedekovčine, navodi se u priopćenju, istaknula je slijedeće:

„Služiti i biti na usluzi za dobrobit svakog stanovnika Bedekovčine - moj je moto. Laž smatram grijehom!  A upravo za laži me optužuje načelnik. Danas smo ovdje da vidite da sporni zahodi postoje. Nacrt za iste ne postoji. Ako pitate načelnika, nije ni potreban. Nakon objave zahoda, Udruga BUMA i Udruga vinogradara ostaju bez prostora jer je prema riječima načelnika Bana zgrada označena žutom naljepnicom. Naljepnica sa datumom 24.07. 2021, a zabrana korištenja 02.11.2021“, rekla je Rogan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook