Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijevoznicima leasing kuće oduzimaju vozila: 'Vozate nas, a nemamo ni za gorivo'


Vozate nas, a nemamo ni za gorivo. Poruka je to koju su vladajućima poslali prijevoznici u povremenom prijevozu putnika, naglašavajući da za njihovu branšu više nije "pet do 12", već je podne stiglo.

Točnije, tijekom jutra odradili su prosvjednu vožnju središtem glavnog grada i parkirali ispred Nacionalne sveučilišne biblioteke, zauzevši žutu traku, baš u trenutku kad je Vlada imala sjednicu. Htjeli su i s tri busa na Markov trg, ali policija je blokirala pristup jer prosvjed nije prijavljen, piše Večernji list.

Obratili smo se Vladi putem megafona, a kad je sjednica završila, pred nas je izašao ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, saslušao nas i obećao da će nas primiti na sastanak do iduće srijede te da će biti prisutan i ministar prometa Oleg Butković ili već neki predstavnik ministarstva, a naš je zahtjev bio i da dođe netko iz HAMAG BICRO-a kako bi eventualno s njima dogovorili refinanciranje leasinga - rekao je Ivan Leskovar, član udruge Autobusi HR, koja je formalno organizator prosvjeda.

' Iz udruge kažu kako im je Vlada jedino omogućila mjeru 4000 kn po radniku, što nije dovoljno. Traže i pomoć kroz nepovratna sredstva koja su dobili svi prijevoznici u EU osim hrvatskih, ali i mjere za očuvanje radnih mjesta do stabilizacije tržišta, a najmanje do kraja ove godine. - Posao je ugrožen za 20.000 zaposlenih, radi se o četiri - pet tisuća vozila u Hrvatskoj.  Spremni smo doći i s tisuću autobusa, to je krajnja opcija, a onda ćemo sve ključeve staviti u košaru i predati Vladi pa neka oni predaju leasing kućama jer svi moratoriji ističu u idućih mjesec dana - zaključuje Ivan Leskovar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook