Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRIJEM NOVOROĐENIH] U Klanjcu se u 2019. rodilo 32 djece

Prošlog je tjedna gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao u Gradskoj knjižnici posljednji prijem za roditelje novorođenih Klanjčana za ovu godinu


Prošlog je tjedna gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek održao u Gradskoj knjižnici posljednji prijem za roditelje novorođenih Klanjčana za ovu godinu. Uz gradonačelnika, mališane je dočekale i ravnateljica knjižnice Maja Vukina Bogović.

Gradonačelnik je, uz iskrene čestitke i najbolje želje, s posebnom radošću obavijestio roditelje kako izgradnja novog vrtića napreduje prema planu i gotovo je sigurno da će vrtić biti završen i prije roka. Ova generacija malih Klanjčana imat će tako na raspolaganju suvremene i odlično opremljene i jaslice i vrtić, a liste čekanja u gradu Klanjcu postat će prošlost. Ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović obradovala je roditelje trogodišnjim besplatnim članstvom u knjižnici te ih pozvala da ga koriste i za sebe i za svoje mališane kako bi od prvih dana razvijali ljubav prema knjigama i čitanju te uručila prigodne poklone Društva “Naša djeca” Klanjec.

Bio je ovo sigurno jedan od najljepših gradskih prijema u ovoj godini koja će ostati zabilježena i po jednom od najljepših događaja. Naime, u 2019. u Klanjcu se rodilo čak 32 djece, a pravi “baby boom” doživljavaju pak Gredice. Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada u iznosu od 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna. U ovoj godini Grad Klanjec isplatio je financijsku pomoć za 32 novorođenih, a možda nam prosinac donese još koju bebu.

U drugoj polovici 2019. godine rođeno je 15 mališana: Teo Borošak, Lena Čukac, Doris Gajšak , Elena Gašpar , Franka Hrbud, Fran Jakovljević , Elena Lojna, Dominik Pavlinić, Ruža Marija Šoban, Mihael Špoljar), Tin Sušec, Ema Terzić, Lukas Zebolc , i Emanuel Žigman, Katja Cingulin.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook