Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRIJELOMNA VIJEST] Štrajk je prekinut!

Tomašević: ''Ja nisam Milan Bandić koji je znao obući tu uniformu da nauči radnike kako se nešto radi''


Postignut je dogovor u Čistoći i štrajk radnika te podružnice Zagrebačkog holdinga prestaje, objavljeno je tijekom prijepodneva, nakon što je s radnicima došao razgovarati i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Uz do sada prihvaćenih pet zahtjeva, potpisan je sporazum za pregovaranje o ostalih šest, rekla je sindikalistica Mirjana Kaltak, piše HRT.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u izjavi za medije ispred Čistoće da su imali iskren i dobar razgovor s radnicima, kojima je zahvalio na razumijevanju i strpljenju.

Rekao je da je jasno da treba unaprijediti uvjete i organizaciju rada.

- Dogovoreno je, i ja sam to potpisao, da se pet zahtjeva radnika odmah ispuni, a da se o ostalih šest razgovara, počevši od sutra, u idućih mjesec dana, i da se vidi kako da se u što većoj mogućoj mjeri tih šest zahtjeva može ispuniti, a da to ne bude neodrživo za Holding i Čistoću, poručio je Tomašević.

Odjeven u uniformu Čistoće, rekao je da će danas provesti nekoliko sati s radnicima kako bi bolje razumio probleme s kojima se susreću.

- Pozvat ću građane na razumijevanje i bolje, 'ajmo reći, pridržavanje pravila kako bi radnicima posao bio lakši, rekao je Tomašević.

Također je rekao da je potpisao da neće biti sankcija za sve radnike koji su bili u nezakonitom štrajku.

Novinari su ga pitali i o usporedbama s njegovim prethodnikom.

- Ja nisam Milan Bandić koji je znao obući tu uniformu da nauči radnike kako se nešto radi. Ja sam ovdje da ja naučim, poručio je Tomašević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook