Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJAVITE SE: Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je zagorska svinjska koljenica, zelje, krumpir i grožđe

Manifestacija će se održati 18. listopada u Termama Tuhelj

  • Prošlogodišnji pobjednik Tomislav Šimunić

    Prošlogodišnji pobjednik Tomislav Šimunić


Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje osme po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, 18. listopada 2018. godine u Termama Tuhelj, Hotel Well u Tuheljskim Toplicama, manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih chefova. Da od svih dobrih zagorskih kuharica i kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučeno je da se napravravi svojevrsnu predselekcija. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je zagorska svinjska koljenica, zelje, krumpir i grožđe.

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način:

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali od zadanih namirnica: svinjska koljenica, zelje, krumpir i grožđe. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju inovativnosti i tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

- Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 28. rujna 2018. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu: [email protected].

Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona 091 329 2120 i e-mail [email protected] – pozivaju iz Krapinsko-zagorske županije.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite, recept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

- Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu. Veselimo se vašim idejama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook