Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Bedekovčina nastavlja sa sufinanciranjem prijevoza učenicima i studentima

U općinskom Proračunu za 2018. godinu osigurano je 180.000,00 kn


foto: ilustracija

Općina Bedekovčina i u ovoj školskoj i akademskoj godini nastavlja sufinancirati prijevoz učenicima srednjih škola i studentima, za što je u općinskom Proračunu za 2018. godinu osigurano 180.000,00 kn.

Redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Općine Bedekovčina, a kojima je udaljenost do mjesta školovanja 5 i više kilometara sufinanciraju se troškovi javno linijskog prijevoza autobusom i troškovi prijevoza u željezničkom prometu. Subvencija javno linijskog prijevoza autobusom za I. zonu do 10,00 kilometara iznosi 69,00 kuna, II. zonu od 10,01 do 20,00 km 99,00 kuna, za III. zonu od 20,01 do 30,00 km 122,00 kn, za IV. zonu od 30,01 do 40,00 km 145,00 kuna, za V. zonu od 40,01 do 50,00 km 168,00 kuna i VI. zonu od 50,01 i više km 198,00 kuna.

Subvencija prijevoza u željezničkom prometu iznosi 12,5% od iznosa cijene prijevoza.

Učenicima se sufinanciraju mjesečne ili polumjesečne karte, a sufinanciranje se odnosi na relacije Bedekovčina – Varaždin, Bedekovčina – Konjščina; Bedekovčina – Zabok, Bedekovčina – Krapina, Bedekovčina – Podsused stajalište, Bedekovčina – Zagreb Glavni kolodvor i natrag.

Navedenim subvencijama, učenicima srednjih škola omogućava se besplatan prijevoz.

Redovitim studentima s prebivalištem na području Općine Bedekovčina, sufinancirat će se troškovi prijevoza u željezničkom prometu u iznosu od 20% iznosa cijene mjesečne ili polumjesečne karte. Sufinanciranje prijevoza odnosi se na relacije Bedekovčina – Podsused stajalište, Bedekovčina – Zagreb Glavni kolodvor, Bedekovčina – Varaždin, Bedekovčina – Čakovec i natrag.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje traju radovi te na lokacijama gdje policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove. Vozače molimo za strpljenje i upozoravamo da prilagode brzinu i način...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program