Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijavite klince: Kroz biciklističku učilicu do znanja pravilne vožnje biciklom


Grad Oroslavje i Društvo Naša djeca Oroslavje pozivaju sve zainteresirane roditelje da prijave svoju djecu na sudjelovanje na Biciklističkoj učilici, koja će se 11. lipnja održati na Oro trgu.

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti djece i roditelja o sigurnosti biciklista na cestama.

Učilica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Sve je osmišljeno da djeci bude zabavno i da na taj način uče.

To je projekt koji su zajedno osmislili PP Zlatar Bistrica, Grad Zlatar i DND grada Zlatara. Učilica je uspješno održana 2021. i 2022. godine (u Zlataru i Oroslavju).

Organizatori iz Oroslavja ove su godine, zajedno s organizatorima zlatarske biciklističke učilice, odlučili isto ponuditi i djeci iz Stubičkih Toplica, gdje su u školi podijeljene prijavnice i privole.

Prijave traju do 2. lipnja, prijavnicu i privolu možete ispuniti u Turističkoj zajednici grada Oroslavja i Gradskoj knjižnici Oroslavje, a informacije možete dobiti na broj 098/169 - 2493 ili 099/688 - 6414.

Kako je zamišljena biciklistička učilica? Djeca dolaze biciklima i obavezno kacigama. Bit će podijeljeni u grupe, a kojoj grupi pripadaju će saznati prilikom prijave koju će proći na samom Oro trgu unatoč već prije predanim prijavnicama (koje su služile organizatorima za bolju i kvalitetniju organizaciju).

Nakon prijave djeca parkiraju bicikle na punktu koji je označen za njihovu grupu i pristupaju teorijskom dijelu Učilice koji je osmišljen da im na zabavan način prenese pravila ponašanja na prometnicama.

Nakon teorijskog dijela djeca biciklima prolaze poligon koji će se nalaziti na Oro trgu gdje je raznim preprekama, semaforima i prometnim znakovima simuliran promet.

Nakon prolaska poligona djeca od 9 - 14 godina će s policijskom pratnjom i redarima sve naučeno pokazati i probati u mini biciklijadi ulicama Oroslavja.

Tada im se mogu pridružiti i roditelji na biciklima.

Djeca koja su mlađa od 9 godina ne smiju po zakonu voziti cestom i oni će s policijskim djelatnikom ostati na poligonu i vježbati kroz igru.

Svako dijete sudionik će dobiti mali poklon.

Sudjelovati mogu i najmanja djeca i oni koji su stariji od 14 godina ukoliko to žele. Svi su dobrodošli i veselimo se našem druženju, pozivaju organizatori.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook