Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIJATELJSTVO SRNE I CAMPIJA: 'Teška je to ljubav koja traje već godinu dana'

Srnu su od milja nazvala Malena i već se udomaćila


Da za pravo prijateljstvo ne postoje granice, dokazuje priča koju smo jučer prenijeli na našem portalu, o peseku Campiju iz Škalića Zagorskog, kojem svaki dan na večeru i druženje dolazi srna.

Kako nam je ispričao Campijev vlasnik Mladen Ban, prijateljstvo je to koje ih je sve začudilo, a traje već godinu dana. Campi čuva Mladenovu staru rodnu kuću i imanje na brijegu, u kojoj ne živi nitko, ali obitelj Ban ju održava i tamo dolaze svaki dan.

 – Uvijek bi Campiju ostavil hrane za cijeli dan, a onda sam primijetil da puno hrane fali, nije mi bilo jasno kak tolko pojede. Sve dok nismo skužili da ima posjetu svaku večer. Prvo nam je to bilo malo čudno, a onda smo vidli kak se lijepo druže. Ona dojde svaku večer oko osam sati, pojede s njim, nekad njegovu hranu, a damo joj u kuruze, malo se podruže, poigraju i onda ode – ispričao nam je Mladen, a poslali su nam i fotografije druženja njihovih 'ljubimaca'.

Srnu su od milja nazvali Malena i već se udomaćila. Zavoljeli su je, a i ona njih, iako ne prilazi ljudima bliže od tri metra. – Sretni smo da je tako dugo tu, da nije dosad uginula ili da ju nisu ustrijelili i da naš Campi ima društvo. Teška je to ljubav! – zaključio je Mladen.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook