Prethodni članak
Sljedeći članak

Pričali smo s vozačem kamiona koji je u samoizolaciji

Osjeća se dobro, kaže, nema nikakvih simptoma, prati sve što se događa vani, u Hrvatskoj i u našoj županiji


foto: ilustracija

Razgovarali smo s jednim vozačem koji je u samoizolaciji. Osjeća se dobro, kaže, nema nikakvih simptoma, prati sve što se događa vani, u Hrvatskoj i u našoj županiji. I sam priznaje da dok je koronavirus harao Kinom, nije mislio da će doći i do nas i ugroziti naše zdravlje. – Sad kad to gledam po svijetu i kod nas što se događa, nije mi svejedno – priznaje.

Naš sugovornik priča kako je morao u samoizolaciju jer je došao iz zemalja koje su označene kao zemlje od posebnog rizika. Došao je iz Španjolske tranzitom kroz Italiju. U samoizolaciji je od pretprošle srijede kada je kamionom došao na Lupinjak. – Policajac me pitao odakle dolazim. Rekao sam da dolazim iz Španjolske tranzitom kroz Italiju. On mi je rekao da su noćas promijenili zakon i da svi koji su imali doticaj s Italijom moraju u samoizolaciju. Ja sam tvrdio da za to nema potrebe jer nisam imao doticaj s Italijom, da sam prošao tranzitom bez kontakata. Zvao je inspektoricu koja je došla i rekla da je takva procedura. Evo i ja sam u kućnoj samoizolaciji. Sreća da imamo veliku kuću na dvije etaže pa mogu biti sam. Nije lako naravno. Gledam tv, pratim sve na mobitelu, društvenim mrežama, čujem se s kolegama koji rade, i onima koji su također u samoizolaciji. Gura se. Još malo i istječe tih 14 dana. Zasada ne mislim ponovno na put – priča.

Ova odluka da vozači s ture idu u karantenu, kaže nije najbolja odluka, već puno lošija varijanta. - Mi vozači koji radimo u međunarodnom prometu smo 300 dana u samoizolaciji u svojoj kabini. Naši kontakti svedeni su na minumum. Vi praktični nemate nikakve dodirne kontakte. Dođete do firme, parkirate, date papire, radnici istovare i utovare robu i idete dalje. Više kontakata ima granični policajac koji nakon svoje smjene ide doma - kaže. Što se tiče Španjolske i Italije koje s bore s velikim brojem umrlih od infekcije COVID -19, kaže da dok je putovao kroz te zemlje, da se vidi da nema malih auto po cesti, da su se ljudi stvarno povukli u svoje kuće, da je sve stalo. Samo je kamiona 'more' na cesti. Kažu roba mora ići,a najviše se čeka na Bregani i Maclju i to po 15 sati, što vozače izluđuje, a sada su nam svima itekako potrebni. Samo da ovo što prije završi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook