Prethodni članak
Sljedeći članak

Preventivna aktivnost ‘Sigurno u zlatnim godinama’

Nastavlja se suradnja policije i Gradskog društva Crvenog križa Krapina


Policijska uprava krapinsko-zagorska već devetu godinu provodi preventivnu aktivnost Sigurno u zlatnim godinama u cilju prevencije počinjenja kažnjivih radnji iz domene imovinskih delikata na štetu starijih osoba, posebice kaznenih djela krađa i prijevara koje se često puta događaju i na kućnom pragu žrtava.

Kako bi poruka preventivne aktivnosti i savjeti o samo zaštitnom ponašanju došle do što većeg broja starijih osoba Policijska uprava krapinsko-zagorska nastavila je dobru suradnju sa Gradskim društvom Crvenog križa Krapina te su j 18. ožujka, Davoru Šimunović, ravnatelju društva i Moniki Maranić voditeljici projekta, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave predali savjetodavne letke namijenjene osobama starije životne dobi gdje se nalaze savjeti kako ne bi postali žrtve kaznenih djela krađa i prijevara.

Naime, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u sklopu projekta Pomoći u kući, te projekta „Zaželi faza II - Žene za Zagorje“, u suradnji sa GD CK Pregrada i GD CK Klanjec brine o 386 osoba starije životne dobi i osoba iz ranjivih skupina te će putem svojih djelatnika istima predati savjetodavni letak "Zaštitite se od krađa i prijevara u vlastitom domu".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook