Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRESJEK SEZONE] Četvrtoligaš iz Bedekovčine ostvario zadani cilj

Dobra sezona i deveto mjesto za Tondach


Povratnička sezona Tondacha u IV. ligu može se ocijeniti dobrom ocjenom. Bedekovčanci su prvenstvo završili na devetom mjestu, uz omjer od 11 pobjeda, 7 neriješenih ishoda i 12 poraza, uz gol-razliku 43:50. Tondach je 12. momčad lige po postignutim pogocima, dok je po primljenim 8. momčad lige.
Proljetna sezona nije mogla bolje početi, pa je tako u prvom kolu nastavka u Bedekovčini savladan Karlovac s 2:0. Iduća četiri kola Tondach je igrao promjenjljivo. Poraz od Segeste nije neočekivan, slijedile su pobjede protiv "fenjeraša" Croatie i Moslavine, no Bedekovčance je nakratko presjekao domaći poraz od Save Strmec, rekli bismo nezaslužen.

No, taj poraz kao da je mobilizirao nogometaše Drage Bartolića. Slijedio je fantastičan niz od pet utakmica bez poraza, u koje spadaju i tri remija protiv drugoplasirane Mladosti iz Petrinje, trećeplasirane Bistre i četvrtoplasiranog Gaja, što samo pokazuje da ova momčad ima veliki potencijal. Tako je Tondach četiri kola prije kraja došao u poziciju da ne treba strepiti za opstankom, dok je mu je plasmanu III. HNL bio nedostižan. Možda je i to razlog nešto lošijih izdanja u zadnja četiri kola u kojima je Tondach pretprio isti broj poraza i tako malo pokvario dojam, koji je na kraju ipak vrlo pozitivan.

Prvi strijelac kluba je Marko Mlinarić s 11 golova, koji se u ovoj sezoni u potpunosti afirmirao i pokazao da je jedan od najboljih mladih igrača u Hrvatskom zagorju. Najviše nas je oduševio kapetan Čehulić koji još uvijek igra ni izuzetno visokom nivou, kako u obrani, tako i u napadu, a uz to je i drugi strijelac momčadi sa 10 golova. Filip Merlin u potpunosti je opravdao svoj dolazak, baš kao i Andrija Frančina, a vrlo važne uloge u orkestru odličnog Drage Bartolića imali su i Karlo Frtalj, Franko Borovča, Robert Jurina i vratar Damir Družinec. No ovo je prije svega uspjeh momčadi, pa je svaki igrač kojeg je Bartolić imao na raspolaganju, dao veliki obol u ovom uspjehu.

- Zadovoljan sam. Ostvarili smo sve ciljeve. Da nam je netko prije sezone rekao da ćemo osam kola prije kraja imati siguan opstanak, objeručke bi to prihvatili. Dobro smo trenirali, afirmirali smo neke mlade igrače. Ostaje žal za zadnja četiri kola, no u tom smo periodu imali nešto manje igrača na treninzima i kao da je došlo do svojevrsnog opuštanja nakon što smo ostvarili primarni cilj. Dobar rad iz prošle sezone moramo nastaviti i u novoj sezoni. Ne volim isticati pojedince, svi su važni, naš je uspjeh prije svega momčadski - riječi su trenera Tondacha, Drage Bartolića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook