Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer Plenković: 'To je vrlo bogat tjedan koji evocira našu baštinu, našu kulturu i identitet'

Na Festival kajkavske popevke uz premijera Andreja Plenkovića došao je i ministar Darko Horvat, ministrica Nina Obuljen Koržinek te izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek i župan Željko Kolar koji je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske


Neposredno prije početka završne, druge večeri Krapinskog festivala na koju je došao i premijer Andrej Plenković, novinarima je kazao kako mu je veliko zadovoljstvo biti još jednom u Krapini te se zahvalio na gostoprimstvu županu, gradonačelniku i organizatorima Tjedna kajkavske kulture.

'To je vrlo bogat tjedan koji evocira našu baštinu, našu kulturu i identitet. Ovo je 56. izdanje festivala i ova današnja večer novo skladanih popevki prigoda je da svi još jednom uživamo u pjesmama, našem kaju i našoj kulturi Hrvatskog zagorja, sjeverozapada Hrvatske. Također mi je drago da smo unatoč ovim okolnostima epidemije danas uspjeli vidjeti još jedno, 29. izdanje Gospodarskog zbora koje pokazuje snagu i žilavost malih gospodarstvenika i obrtnika iz čak sedam županija. Vlada će nastaviti, kao i do sada, podupirati sve aktivnosti za boljitak života svih naših sugrađana ovdje u Hrvatskom zagorju i Krapinsko – zagorskoj županiji, rekao je neposredno prije početka festivalske večeri premijer Plenković. Također, izrazio je i zadovoljstvo što je posjetio i Muzej krapinskog neandertalca, lokalitet Hušnjakovo, što je za njega predivno bogatstvo i drago mu je da brojni mladi kroz svoj školski program tijekom školske godine dolaze, što je muzej posjećen i broj posjetitelja je veći nego prije epidemije. 'Vjerujem da će on postati nezaobilazna točka u obilascima Hrvatske svih onih koji žele znati više o povijesti i kulturi ne samo našoj nego i svjetskoj, rekao je premijer Plenković.


Uz premijera Andreja Plenkovića na središnju festivalsku priredbu Krapinski festival došao je i ministar Darko Horvat, ministrica Nina Obuljen Koržinek te izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek i župan Željko Kolar koji je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook