Prethodni članak
Sljedeći članak

PREMIJER PLENKOVIĆ OBIŠAO NOVE PROSTORE SALVUSA U D. STUBICI: 'Ovo je jedna sjajna investicija i sjajna vijest za ovaj dio Hrvatskog zagorja'

Svoj je posjet nakon Donje Stubice premijer nastavio u Svetom Križu Začretju i Kapini


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. Svoj je posjet započeo u Donjoj Stubici, gdje je obišao tvrtku Salvus, koja je ovoga tjedna i službeno otvorila svoje novo sjedište, zajedno s proizvodnim pogonom za proizvodnju lijekova.

Plenković je u pratnji ministra Olega Butkovića i državnoj tajnika Marija Antonića, dočekan od strane vlasnika Salvusa Teodora Švaljeka i njegovih suradnika te saborskog zastupnika Žarka Tušeka, obišao nove prostore Salvusa, gdje mu je prezentirana povijest ove tvrtke, kao i planovi za budućnost.

Izrazio je zadovoljstvo što je ugošćen u ovoj tvrtki te što je imao prigodu upoznati se sa aktivnostima Salvusa. – Salvus se od jednog štanda u Mariji Bistrici razvio do kompanije koja zapošljava više od 230 ljudi te osim u Hrvatskoj, posluje i u nekoliko država jugoistoka Europe te je uspješno iskoristila mogućnost razvoja kroz ulaganja u infrastrukturu ovog objekta i proizvodnju  sa korištenjem EU sredstava. Osobito mi je drago što smo čuli daljnje planove ne samo za širenje zastupstva, nego i ulaganja u istraživanje, gdje bi Salvus, fokusirajući se na svoje aktivnosti koje se odnose i na dodatke prehrani, bezreceptne lijekove i medicinske proizvode, dobio jednu novu nišu i na taj način, sjećajući se postignuća gospodina Fellera, brendirao svoje aktivnosti, ali i jedan poduzetni duh Hrvatskog zagorja – rekao je premijer Plenković.

Plenković je istaknuo kako mu je drago da je ova Vlada pomogla u razvoju ove kompanije, jer je tvrtka ovaj projekt vrijedan 50 milijuna kuna aplicirala i sredstva ostvarila za vrijeme ove Vlade. – Ovo je jedna sjajna investicija i sjajna vijest za ovaj dio Hrvatskog zagorja – zaključio je premijer, koji je svoj posjet našoj županiji nastavio u Svetom Križu Začretju, gdje je obišao radove na gradilištu spojne ceste Zabok – Krapina, a potom će obići Zagorski gospodarski zbor u Krapini te prisustvovati Festivalu kajkavskih popevki.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook