Prethodni članak
Sljedeći članak

Preko sto članova i prošle godine se istaknulo u brojnim aktivnostima

Održana 96. skupština DVD-a Selnica


Jučer je održana 96. redovna skupština DVD-a Selnica. Ovo društvo, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica trenutno broji 108 članova, od čega 25 članova vatrogasne djece i mladeži. U društvu se vodi briga o njihovoj opremljenosti, pa su tako i u prošloj godini nabavljena dva nova interventna odijela, a za ovu je godinu predviđena veća nabavka opreme. Početkom prošle godine upravo je u Selnici završilo osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje je uspješno završilo deset članova DVD-a Selnica, a jedan član trenutno polaže i za vozača C kategorije.

U prošloj godini zabilježeno je i ukupno šest tehničkih intervencija, uglavnom nakon nevremena te dva kontrolirana spaljivanja trave i raslinja. Članovi društva sudjelovali su i u brojnim drugim događanjima, dežurstvima i aktivnostima u organizaciji Općine Marija Bistrica i Svetišta MBB. Izdvajamo stražu kod Isusovog groba na Veliki petak, procesije sa svijećama na Kalvariji na žalosni petak i na Cvijetnicu, zatim Put svijetla pred Blagdan MBB-e obilježavanje sv. Florijana odlaskom na Vinski Vrh, sudjelovanje na Vatrogasnom i Vojnom hodočašću u Mariji Bistrici, a tu su i osiguranja i dežurstva na blagdan Velike Gospe, kod Hodočašća konjskih zaprega, Biciklijade Selnica – Gusakovec, Trail utrke ''Za dušu i tijele Mirko Fulir'' i Adventa u Mariji Bistrici.

Članovi su sudjelovali i kod paljenja lampiona za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, zatim u spomen stradalima na Kornatima, uz puštanje vatrogasne sirene, a pružena je i logistička pomoć kod hodočašća župe na Trški Vrh. Sa navalnim vozilom i tri vatrogasca društvo je sudjelovalo i u javnoj pokaznoj vježbi, koja je održana u Tugonici, a jedna članica Jelena Kamenar sudjelovala je na dislokaciji u Zatonu. Pri kraju skupštine spomenicu za 20 godina aktivnosti u društvu dobio je Tomislav Bukvić, dok su priznanje Vatrogasni veteran primili: Željko Kamenar, Josip Trčak i Božidar Škuranec. Skupštinu su, uz članove brojnih prijateljskih društava, između ostalih pozdravili i predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, supsidijar u Svetištu MBB vlč. Kornelije Grgić i ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook